Eskişehir’de bir araya gelen kadınlar, "barış" çağrısı yaptı.
Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplanan yaklaşık 30 kadın, 10 Ekim günü Ankara’da öldürülen ve daha önce de öldürülenlere tepkilerini dile getirdiler. Bir süre sloganlar atan grup, açtıkları pankartın üzerine çiçek ve mum bıraktı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Derya Gezer, saldırıların eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele edenlere yöneltilen bir saldırı olduğunu belirtti.
Kendilerinin 13 yılda eşi, babası ve abisi tarafından öldürülen 5 bin 508 kadın olduklarını belirten Derya Gezer şöyle devam etti:
"Çünkü bizler 14 yaşında tecavüzcüleri serbest bırakanlarız. Çünkü bizler minibüste tek kalınca uğradığı şiddete direndiği için öldürülen Özgecan’ız. Çünkü bizler her cumartesi meydanlarda çocuklarımızın faillerini teşhir eden Berfo analar, Meryan analarız. Bizler oluk oluk kan akıtan değil, inadına yaşatanlarız. Bizler biliyoruz ki Türkiye’de vicdanını ve onurunu yitirmemiş bütün insanlar bu acıları yüreğinde hissediyor. Bu zor günleri halkımızın dayanışmasıyla atlatacağız. Bu katliamların üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu katliamları azmettirenlerden ve planlayanlardan bu ülkenin kadınları olarak bizler hesap soracağız. Dünya kadının emeğiyle güzelleşir."
Grup basın açıklamasının ardından bir süre daha sloganlar attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.