Bornova Belediyesi’nin bilgi teknolojisi altyapısı kullanılarak verilen hizmetleri birbirleri ile ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi ile entegre etmek için hazırlayıp İZKA’dan 750 bin lira hibe kazandığı projenin protokolü imzalandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların hizmetlere daha kolay ulaşması için projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi
Bornova Belediyesi’nin, İZKA’nın “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri” Mali Destek Programı’na sunup hibe kazandığı “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi”nin protokolü imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi’nin stratejik ortakları olduğu ve 750 bin lirasını İZKA’nın karşılayacağı projenin toplam bütçesi 1 milyon TL. Bornova Belediyesi’nin 45 başvuru arasından kazandığı hibe programının uygulama süresi bir yıl olarak belirlendi.
Bornova Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu projeye, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi de stratejik ortaklar olarak destek veriyor ve projenin çeşitli bölümlerinde aktif olarak yer alıyor. “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi’nin” amacı; vatandaşların yerel yönetim hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için belediye hizmetlerinin e-devlet uygulaması, internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulması olarak açıklandı. Bu Proje ile Bornova Belediyesi’nin bugüne kadar kendi olanakları ile gerçekleştirmiş olduğu Bilgi İşlem Teknolojileri yatırımları bir adım öteye taşınarak birbirine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi’ne bağlanacak. Böylece yerel yönetim hizmetlerindeki süreçler kısalacak, verilen hizmetlerin kalitesi artacak, kurumsal kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanılabilmesi mümkün olacak.
Protokolü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban imzaladı. Projenin Bornovalılara hayırlı olmasını dileyen Başkan Olgun Atila, “Bu proje sayesinde yurttaşlarımız belediyecilik hizmetlerine daha kolay ve daha hızlı bir şekilde ulaşacak. Belediyemizde bilgi teknolojelerinin kullanımı konusunda yenilikleri takep etmeye devam edeceğiz” dedi.
İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban ise 2014 yılında İzmir’de bilgi işlem teknolojelerinin günlük hayatta daha fazla kullanılmasını sağlamak için bir mali destek programı hazırladıklarını belirterek, “Bu projenin Bornova ve İzmir halkının yaşam kalitesine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bornova Belediyesi’ni ve proje ekibini tebrik ediyorum” dedi.