Rusya, 2018 yılında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası için 10 milyar dolara 12 stadyum yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin lider iskele kalıp üreticilerinden URTİM bu büyük pastadan pay almaya çalışacak.
Türkiye’nin alanında lider üreticilerinden URTİM Kalıp ve iskele Sistemleri A.Ş, Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen "Mosbuild 2015”te yeni ürünlerini ilk defa sergiledi. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Urtim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, Rusya Federasyonu’na yönelik ABD ve Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımların Rusya inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi.
Krize rağmen Rusya pazarına olan inançlarının devam ettiğini ifade eden Serdar Urfalılar, “Rusya Federasyonu’na yönelik ABD ve Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımlar ve Rusya’nın karşı yaptırımları pazarı olumsuz etkileri görülecek. Ama işler bir iki yıla düzelir, daha öncede buradaydık krizde de buradayız. Rusya dünyanın en büyük pazarlarından biri burada olmak çok önemli. Yılda sadece 900 binin üzerinde konut üretiliyor. Yılda 80 milyon metrekarenin üzerinde konut inşaatı tamamlanıyor demektir. Bu da pazarın ne kadar değerli olduğunun kanıtı” dedi.
Rusya’nın FIFA 2018 Dünya Kupası için önemli yatırımlara da imza atacağını dile getiren Serdar Urfalılar şunları söyledi: “Rusya 12 stadyum için 10 milyar dolar yatırım yapacak, daha önce bu konuda çok tecrübeli bir firmayız. 35 yılıdır Türkiye ve dünyanın birçok yerinde çok zor şartlarda birçok büyük stadyum inşa ettik. Türkmenistan Olimpiyat Köyü, Sivas Stadyumu, Al diwaniyah -Al Sunbula Stadyumu, Libya 28 Mart Stadyumu, Güngören ve Vodafone Beşiktaş Arena Stadyumlarının inşaatlarında kalıp ve iskelelerimizle yer aldık. Geçmiş referanslarımız buradaki projelerimizi rahatlıkla yapabileceğimizi anlatıyor“.
İstanbul’da 21 Nisan’da gerçekleştirilecek Yapı Fuarı’na katılacaklarını aktaran Serdar Urfalılar, son 3 yılda Ar-Ge’ye 1,5 milyon dolar yatırım yaptıklarını vurgulayarak, Türk mühendislerinin geliştirdiği ve sektörde devrim yapacak ürünleri orada sergileyeceklerini söyledi.