ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Valisi Ali Kaban, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kaban, mesajında, Atatürk'ü ebediyete intikalinin yıl dönümünde milletçe sevgi ve saygıyla andıklarını belirtti.

Atatürk'ün yaşamı, düşünceleri ve tarihe mal olmuş, eşine az rastlanır başarılarıyla tüm dünyanın saygısını kazanmış bir lider olduğunu vurgulayan Kaban, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Mustafa Kemal Atatürk, tüm yaşamını ulusumuzun bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir. Büyük Önder'in aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, cumhuriyetimizin değerlerini, korumak, kollamak, gözetmek ve yeni nesillere aktararak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğu olacaktır. Türk milleti, Atatürk'ü her zaman gönlünde yaşatacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 76. yılında özlem ve rahmetle anıyoruz."