Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantı sonrası açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

BORÇLAR YAPILANDIRILACAK

"Türkiye'deki hayvan varlığının kayıt altına alınmasıyla ilgili ilave tedbirler öngörülmektedir. Taklit ve tağşişde cezaların artırılması öngörülmektedir.

Çiftçi kardeşlerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları yeniden yapılandırılacak yani ötelenecektir.

Türkiye Uzay Ajansı kurulması kararlaştırıldı.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Rakka, IŞİD'in merkezidir, Rakka'yı kurtarırken, kurtarma operasyonunda 'Biz, orayı IŞİD'den temizleyeceğiz ama yerine YPG'yi PYD'yi koyacağız' derseniz, bu Türkiye için birinci derecede güvenlik tehdidi, güvenlik riski oluşturur. Dolayısıyla Türkiye, hem Rakka'dan IŞİD'in temizlenmesi hem bu süreç içinde bahaneyle bir şekilde oraya PYD-YPG unsurlarının yerleştirilmemesi için uluslararası camiayla varılacak bir anlaşma çerçevesinde ileri bir adım atabilir. Bunları, önümüzdeki günlerin oluşan, olgunlaşan şartlar belirleyecektir.

ÇİFTÇİLER İÇİN YAPILANDIRMA TARİHİ

Bunun bir takvimi var ancak ilgili bakanlıklar açıklayacaktır. 

OHAL KARARNAMELERİ

Özel televizyonların seçim zamanları yaptıkları yayınlarla ilgili cezalar konusunda seçim dönemlerinde çok haksız cezalar gelmiştir. Adı üstünde özel. Bu seçim kampanyasında evet'i de hayır'ı da destekleyen çok kanal var. Kampanya sırasında göreceğiz evet'i desteleyenlere niye hayır'ı destekleyenleri görmedin deme hakkına sahip değiliz. Bu KHK ile birlikte bir haksızlık ortadan kaldırılmıştır.

KHK İLE BAZI AKADEMİSYENLERİN İHRACI

KHK'larda olası bir takım yanlışlıklar varsa düzeltilmesi için mekanizmayı kurmuştuk. Eğer yanlışlık iddiası varsa bir yasal mekanizmamız var müracaatlar yapılır sonuç alınmaya çalışılır. Bu mekanizma hızla kuruluyor. 7 kişilik kurum kuruyoruz. Tabiri caizse Anayasa Mahkemesi'nin de yükünü hafifletecek olan önemli bir mekanizmadır.''