İstanbul-



Yeni bir oluşum içine giren Avcılar Amatör Spor Kulüpleri Belediye'den tam destek aldı.

Avcılar Amatör Sporlar Kulüpler Birliği yaptıkları çalışmalardan bahsetmek ve sorunların çözülmesi için Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yener Şayir ile bir araya geldi.

Toplantıda Avcılar Amatör Sporlar Birliği adına söz alan Başkan Yunus Yıldırım, "Amatör spor Kulüplerimizin yaşadığı sorunları Birlik olarak biliyoruz. Çözümü konusunda çalışmalarımız devam ediyor. En önemli sorunlardan bir tanesi tesis eksikliği. Bunun yanında var olan tesislerin bakımlı ve yeterli olduğunu söylemek de imkansız. Başka bir sorun kulüplerin en çok istediği ancak göremediği durum kulüplerin gerekli desteği bulamamalarıdır. Amatör kulüpler başkan ve yöneticilerin omuzları altında yaşamlarını sürdürüyor. Sivil toplum örgütlerinden yardım alamıyoruz.

Alt yapının gelişmemesi ise en önemli problemlerden bir tanesi. Kulüpler maddi olanaklar nedeniyle altyapıya eğilemiyor. Maddi olanaklar nedeni ile kaliteli ve devamlılığı olan antrenörleri elde tutamıyoruz. Bunun sonucu olarak başarının günlük olduğu ve kalıcı olmadığı temelden sağlam olan kulüp sayımız yok denecek kadar az. Sorunlar yumak halinde önümüzde dururken, sağ olsunlar Avcılar Belediyesi bu konuda bizlere kol kanat germeye amatör sporlara destek olmaya çalışıyor. Avcılar Belediyesinin son zamanlarda amatör sporlara verdiği destek ile kulüplerimiz adeta yeniden doğdu'' diyerek Spor İşleri Müdürü Yener Şayir beyden sorunların çözümü için destek ve bu desteğin sürekliliğini istedi.



Şayir: "Amatör sporlar için ödül yönetmeliği hazırlayarak meclisimizden geçirdik"



Avcılar Amatör Sporlar Kulüpleri Derneği yöneticilerinin sorunlarını dinledikten sonra Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yener Şayir aldıkları müjdeli bir kararı duyurdu.

"Avcılar Belediyesi olarak, amatör spor kulüplerinin sorunlarını biliyoruz ve bu kulüpleri ayakta tutabilmek için neler yapabileceğimizin çalışmalarını yapıyoruz" diyen Şayir şöyle devam etti:

"Amatör sporlar için Belediyemizin kaynaklarını etkin ve verimli kullanmanın yollarını arıyoruz. Bu anlamda hizmetlerimizi yaparken geçici çözümler ve anlık kararlar yerine kalıcı ve sürekliliği olan projeler üzerinde çalışıyoruz.

Bununla ilgili olarak Başkanımız Sn. Handan Toprak Benli'nin talimatı ile ödül yönetmeliği hazırlayarak meclisimizden geçirdik. Bu vesile ile kulüplerimize mali destek de sağlayabileceğimizden dolayı Başkan SN. Handan Toprak Benli'ye teşekkür ediyoruz.

Bizler Spor işleri Müdürlüğü olarak, Belediyenin amaçlarını, hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmayı mümkün kılacak gerekli planları ve geleceğe dönük kalıcı çalışmalar yapmaktayız".



(FOTOĞRAFLI)