Türkiye'nin farklı illerinde elektrikler kesildi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. Sıkıntı halen sürüyor. İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro çalışmadı. Megakentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.
 
İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor. Metro ve AVM’lerde büyük panik yaşanıyor. Büyük yoğunluk nedeniyle BEDAŞ'ın internet sitesine de erişim yok.

SAMSUN'DA HAYAT DURDU 

Samsun’un büyük bir bölümünde yaşanan elektrik kesintisi bir çok işyerinin yanı sıra tramvay seferlerinin de aksamasına sebep oldu. Elektrik kesintisi dolayısıyla çalışmayan tramvaylarda bulunan yolcular ekspres otobüslerle taşınmaya başlandı.

SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan’ın yapmış olduğu açıklamada ‘’YEDAŞ yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde elektrik kesintisinin Türkiye genelinde yaşanan teknik bir arızadan kaynaklandığını söylediler. Tramvay seferlerimiz şuanda durdu, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için otobüs seferleri ile yolcularımızı taşımaya devam ediyoruz. Sorunun ne zaman giderileceği konusunda net bir bilgi alamadık. Kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz’’ dedi. Gürkan, ayrıca vatandaşların mağdur olmaması için diğer ulaşım araçlarının kullanılmasını istedi.
HANGİ İLLERDE ELEKTRİKLER KESİK
 
İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli, Samsun, Diyarbakır, Bursa, Bilecik, Hatay, Samsun, Adana, Kocaeli, Çanakkale, Malatya'dan peş peşe kesinti haberleri geliyor.
 
BİRKAÇ SAAT SÜREBİLİR İDDİASI
 
Yetkililer sıkıntının birkaç saat sürebileceğini belirtiyor. Yaşanan büyük sıkıntının Türkiye Elektrik İletişim AŞ'nin sisteminde yaşanan bir sorundan kaynaklandığı iddia ediliyor.
 
Sistemde genel bir arıza olduğu kaydediliyor.  Güneydoğdu'da kesintiler yaşanıyor. Güneydoğu Anadolu'daki kesintinin DEDAŞ'ın ana trafosundaki sistemin çökmesinden kaynaklandığı öğrenildi.
 
Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Sorunun ne olduğu tam olarak bilinmiyor.
 
İBB'DEN AÇIKLAMA VAR
 
Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.
 
ANKARA'DA DA METROLAR DURDU, TRAFİK LAMBALARI ÇALIŞMIYOR


Ankara'da elektrik kesintisi sebebiyle trafik lambaları çalışmıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle Ankara’ da da metro seferlerinin yapılamadğı bildirildi
 
KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ
 
Kocaeli'deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi.



 
 
SOSYAL MEDYAYA FARKLI İLLERDEN MESAJ YAĞIYOR
 
-Sanırım istanbul genelinde elektrikler kesik ??
 
-Ankara ORAN Sitesi'nde elektrikler kesik..186 bozuk, aranmiyor. Surekli kesintiler oluyor 1 haftadir. Yetti artik. Ilgilen
 
-Ankara'da Kızılay'da elektrikler kesildi.
 
-Denizli de elektrikler kesildi,neler oluyor...
 
-Eskişehir'de de elektrikler yok
 
-Konya'da elektrikler gitti, buraya baktım şaka gibi TR nin bir çok yerinde ayni anda gitmiş...
 
-Manisa Soma, an itibariyle elektrikler yok.
 
-17 Ağustos 1999 yılından sonra ilk kez Türkiye'de sistem çöktü olarak adlandırılıyor elektrik kesintisi
 
-Bursa Gemlik elektrikler yok
 
-Çankaya'dan kızılay'a kadar elektrikler yokmuş metro çalışmıyor