SAMSUN (AA) - Samsun'da sosyal medyada "Biz de varız diyen buyursun gelsin" adlı grubu oluşturarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören çocuklara çeşitli etkinlikler düzenleyen grup üyeleri, kemik kanseri hastası Şevval Yeşil'e sürpriz yaparak doğum gününü kutladı.

Samsun'da sosyal medya üzerinden buluşan 8 kadın, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde çeşitli hastalıklar nedeniyle tedavi gören çocuk ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Biz de varız diyen buyursun gelsin" grubunu kurdu. Tedavisi devam eden çocuklar için çeşitli etkinler düzenleyen ve onlara moral desteği veren grup üyeleri, kemik kanseri nedeniyle 1,5 yıldır tedavi gören Şevval Yeşil'e 18. yaş gününde sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleştirdi.

Grup sözcüsü Deniz Sultan Bekar, AA muhabirine, çocuklara moral ve destek vermenin sosyal sorumluluk gereği olduğunu söyledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören çocuklara destek olmak için yola çıktıklarını, ilk olarak bu çocukların tedavisi sırasında ihtiyaç duydukları kanı temin etmeyi amaçladıklarını bildiren Bekar, "Sonra onların kanın yanı sıra morale de ihtiyaçları olduğunu düşündük. Bunun üzerine grup üyelerimizle hasta çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladık. 'Bir gülücük için her şeye değer' sloganıyla yola çıktık" dedi.

Bekar, bu kapsamda kemik kanseri hastası Şevval Yeşil'e de doğum günü kutlaması  gerçekleştirdiklerini belirtti.

Grup üyelerine teşekkür eden Yeşil de hastalığa yakalandığını öğrendiğinde çok üzüldüğünü, yine de hiçbir zaman sitem etmediğini anlattı.

Çok şanslı olduğunu düşündüğünü, muhteşem insanlarla tanıştığını dile getiren Yeşil, tedavisi sırasında grubun kendisini yalnız bırakmadıklarını, onlar sayesinde hayata tutunduğunu sözlerine ekledi.