TÜRKİYE'YE GÖÇ EDERKEN AİLEM MERİÇ NEHRİNİ KAÇARAK GEÇTİ
Bursa’da yerel yayın yapan AS TV'de canlı yayına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hayat hikayesini anlatırken ilginç detaylar verdi. Yunanistan Gümülcine’den Türkiye’ye göç ederken Meriç Nehri’ni kaçak geçtiklerini anlatan Müezzinoğlu, soyadlarını ise babasının müezzin olmasından dolayı aldıklarını açıkladı. Açıklamalarında, Gümülcine doğumlu olduğunu hatırlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, hayatında pasaportun ne olduğunu, 1970 yılında eğitimine Türkiye'de devam etmek için gittiği Gümülcine'deki konsoloslukta öğrendiğini söyledi.
Okumak için kendisinin Türkiye'ye geldiğini ailesinin ise Gümülcine'de kaldığını belirten Bakan Müezzinoğlu, "1982 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandım. Zaman zaman ziyaretlerine gittiğim ailem Meriç Nehrini kaçak geçerek Türkiye’ye geldi. Yeni hayallere doğru koştuk. Bizi bağrına basacak bir millete gedik. Onun sıcaklığını hep hissettim. Babam köyün müezzini olduğu için bana da müezzinoğlu derlerdi. Soyadımız da 1986 yılında Türk vatandaşlığına geçerken Müezzinoğlu oldu" dedi.
MİLLETVEKİLİ ADAYLARIYLA YENİ TANIŞTIK
Seçime birlikte gireceği bazı milletvekili adaylarıyla yeni tanıştığını açıklayan Bakan Müezzinoğlu, "3 milyonu aşkın Bursalıya dair hedeflerimiz olduğunu söylememiz lazım. Bu destek yüzde 60 olur. Daha fazlası olursa başımızın üstüne. Biz adımlarımızı ne kadar çoğaltırsak bize geri dönüşü daha fazla olacaktır. Bursa birçok hizmeti alacaktır" ifadelerini kullandı. 
20 BİN HEKİM AÇIĞIMIZ VAR
Açıklamalarında, bakanlığı ile ilgili de bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ambulans helikopter ve uçak taleplerinin olduğunu söyledi. En büyük sorunlarının yetişmiş insan problemi olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, 20 bin hekim , 50 bin de hemşire açığı bulunduğunu ifade etti. 
Seçimlere Bursa için faydalı olanları ve herkesi dinleyerek gideceklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, “Bu nedenle bugün CHP ve MHP’yi ziyaret ettim. 150 yıldır Türkiye siyasi çatışmaların odağı oldu. Ayrıştırmanın bedelini hep ödedik. Hakemliği millete bırakmak lazım. Memnunsa millet ‘devam’ değilse ‘hadi güle güle’ diyor. Milletin hakemliğine teslim olmalıyız. Millet hakemliği sandıkta yapıyor" dedi. 
BAŞKANLIK SİSTEMİ UYGULANMALI
Katıldığı canlı yayında, Başkanlık sisteminin Türkiye için kaçınılmaz olduğunu, belirten Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı ne kadar diktatörse başkanlık sisteminde de başkan o kadar diktatör olur. Yani başkan yasalara bağlı kalır. Millet buyursun başkanını seçsin. Bizi hedeflere götürecek sistemi kurmalıyız. 2 trilyon dolar bütçesi olan bir Türkiye oluşturmamız için koşmamız lazım, Ama bu anayasa bize patinaj yaptırıyor. Şu anda millet lehine denetleyen bir sistemle çalışmıyoruz. Gayretle, emekle, gece yarılarına kadar çalışmakla geldiğimiz nokta bu. Onunla ilgili projemizi millete anlatacağız" diye konuştu.