ABD’nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Eş Başkan Fırat Anlı’yla görüştü.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ziyaret gerçekleştiren ABD Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, Eş Başkan Fırat Anlı, tarafından karşılandı. Sohbet havasında geçen görüşmede Espinoza, ABD Adana Konsolosluğu’nun Diyarbakır’da Gençlik Konferansına ev sahipliği yaptığını, bu nedenle Diyarbakır’da olduğunu belirtti. Görev süresinin Temmuz ayında son bulacağına işaret eden Espinoza, “Buraya Konferans nedeniyle geldim. Aynı zamanda Diyarbakır’a yapacağım son ziyarettir. Çünkü görev sürem Temmuz ayında bitiyor. Bu sebeple de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmek istedim” dedi.
Daha sonra ziyarette konuşan Anlı ise Espinoza’nın bundan sonraki süreçte de Diyarbakır’la olan diyalogunun mutlaka devam edeceğine inandığını söyledi. Anlı, “Bundan sonraki görevlerinizde de başarılar diliyoruz. Umarız Diyarbakır’ın dostluğu daim olur” diye konuştu.
KOL DÜĞMESİ HEDİYE ETTİ
Görüşmenin ardından Anlı, Espinoza’ya UNESCO süreci için hazırlatılan Diyarbakır Surları figürlü kol düğmeleri hediye etti. Anlı’nın hediyesini çok beğendiğini dile getiren Espinoza da kendi kol düğmelerini çıkararak, Diyarbakır Surları figürlü kol düğmelerini taktı.