Adıyaman’ın Kahta İlçesi Kahta Belediyesi Kent Konseyi Toplantısı gerçekleşti.
Kahta Belediyesi Konferans salonunda yapılan Kent Konseyi Toplantısı’na Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Mehmet Metiner, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Halil Geyik, belediye kurum amirleri, muhtarlar ve dernek başkanları katıldı.
Kent Konseyi beldenin bütün sorun ile sıkıntılarının birlik ve beraberlik içerisinde görüşülüp çözüm yollarının arandığı kent konseyi yapılarıyla çözülebileceğini belirten Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman “Bu yüzden kent konseylerinin kurulması zorunlu olmuştur. Kurumların bir yanlışı varsa, vatandaşın kurumlardan herhangi bir şikayeti varsa burada dile getirilecek. Hangi kurum olursa olsun burada eksikleri söylenilir. Burada her ne hakkında olursa olsun, hangi kurum ile alakalı olursa olsun o projeler burada dile getirilecek. Kent konseyi yönetimi tarafından ilgili kurumlara bildirilecek ve inşallah o projelerden hayatta geçinmeye çalışacağız. Önceki dönemde oluşturduğumuz Kent Konseyi Toplantılarının birçok büyük faydalarını gördük. Bunlardan 2 tanesini sıralayacak olursak Doğal Gaz ve Kahta Organize Sanayii Bölgesidir. Bunlar Kahta’mıza kazandırıldı. Bu ay 603 bin lira elektrik parası ödedik. Yıllık ortalama 5 milyon’un üzerinde maliyet söz konusu. Eğer bu parayı elektriğe harcamaz isek İller Bankasından gelecek paraya da ihtiyaç duyulmaz. Kahta istediği hizmeti kendi bütçesinden, Kaynaklarından karşılayabilecek durumda olur. Bir belediye yönetimi düşünün 5 yılda 25 milyon lira. İnşallah Haydaran Suyu Projemizle beraber bu maliyetten kurtulmuş olacağız. Dereler projesi şuan başlamış durumda. 4.5 Milyonluk Dereler projesi şuan Şeyh Baba Köyü civarında çalışmaları devam etmektedir. Bununla beraber bu ay içerisinde ihalesi gerçekleştirilecek olan mezbahana ile Kahta’mız modern bir mezbaha neye sahip olacak. Bugün yaklaşık olarak 35 bin tona yakın Kahta merkezde sıcak asfalt çalışmamızın 30 bin tonu dökülmüş geriye kalan 5 bin ton asfaltın kısa sürede ilgili firma tarafından dökülecektir” dedi.
Kent Konseyinin önemine vurgu yapan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Mehmet Metiner ise, “Kahta Kent Konseyinin ilk toplantısına katılıyor olmak benim için onurların en büyüğü. Kahta halkına çok teşekkür ediyorum başımızı bir daha dik tuttuğu için. Kahta kendisine yakışanı geçmiş dönemlerde yaptığı gibi fazlasıyla yaptı. Bizim Kâhta halkına laik olmamız gerekiyor. Bu Kent Konseyinden ricam bir hemşeriniz olarak İstanbul’daki bir milletvekili olarak ricam lütfen kentin yönetimine sahip çıkın. Kendi üretiminize sahip çıkın ve birbirinizi denetleyin. Asla kibirlenmeyin, iktidarın şehvetine yenik düşmeyin. Hükümet konağımız bitmek üzere. Lütfen orada duvarla izin vermeyin. 1 metre duvar olsun. Aşmak isteyen 1 metre duvarı aşar. Ama milletin sahiplendiği, koruduğu yerleri hiç kimse aşamaz. O duvarlar yıkılacak milletle hükümet konağı arasındaki duvarlar yıkılacak. Biz yaparken halkamıza bu sözü verdik. Sizden bir kardeşiniz olarak bu sözümüzün takipçisi olun diyorum. Çevre düzenlemeleri olsun, kamelyalar olsun, çardaklar olsun. Benim hemşerim orada otursun” şeklinde konuştu.