Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, yarın oynanacak PTT 1. Lig karşılaşması öncesinde kırmızı-beyazlı takımın son antrenmanını izledi. Antrenman esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Tutu, saha kapatma cezası, puan silme cezası ve haciz dedikoduları hakkında açıklamalarda bulundu.

“SAHA KAPATMA CEZASI ALACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM”

Şanlıurfaspor maçında yaşanan saha olayları hakkında açıklamalarda bulunan Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, “Saha kapatma davası ile ilgili olarak arkadaşlarımız disiplin kuruluna çok güzel bir çalışma yapıp, iyi bir savunma yaptılar. Orada bir taraftarımızın içinde bulunduğu münferit bir olay var. Oradan ceza almadan bu maçı geçeriz diye düşünüyorum. Bu maçta bütün taraftarlarımızın bizlere daha çok destek vermesi gerekiyor” dedi.

“BU TÜR VERİLEN CEZALAR BU SÜRECE DESTEK Mİ OLACAK?”

Tahkim kurulunda çok güçlü bir savunma yaptıklarını belirten başkan Tutu, “3 puan silinmesi meselesi mali kriterlerden dolayı 7 kulübe uygulanan bir ceza. Bu konuda biz çok ciddi bir çalışma yaptık. 7 kulübün başkanı olarak bir araya geldik. Bakanımızı ziyaret ettik. Oradan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nı ziyaret ettik. Tüm sorunları kendileriyle tartıştık. Genlik ve Spor Bakanlığı'nın hukuk müşavirleri, bizim hukuk müşavirlerimiz, 7 kulübün avukatları ve başkanları bir araya gelip, 'nasıl bir savunma yapacağız' diye hem esastan hem de usulden çok ciddi bir hazırlık yaptık. Tahkimdeki davanın da duruşmalı olmasını talep ettik. İnşallah Samsunspor olarak bu süreci en iyi şekilde geçiririz. Burada önemli olan tahkim kurulundaki avukatların vereceği karardır. Ben bize ve diğer kulüplere ceza verilmesi taraftarı değilim. Bütün kulüpler sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Bu tür verilen cezalar bu sürece destek mi olacak? Hayır. Katkı olarak hep beraber tartışarak çözüm bulunsa daha iyi olur. Ama federasyonun FIFA kuralları çerçevesinde uygulaması gereken de bir takım kurallar var. Benim temennim Samsunspor’un bu süreçten zararsız bir şekilde çıkması. İnşallah karar da o yönde çıkar” diye konuştu.

“15 GÜNDEN BERİ KULÜBÜMÜZE HACİZ İLE İLGİLİ GELEN BİR BELGE YOK”

Kulübe haciz gelip gelmediği konusu hakkında açıklamalarda bulunan Tutu, “Bizim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile stadyumun kirası ve stadyumda kullanılan reklamların komisyonlarından vermemiz gereken bir pay var. Bir de stattan alması gereken pay var. Biz bunları 4-5 senedir ödememişiz. Dönem dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bu konu ile ilgili yaptırımlar uygulamış. Buraya yaptıkları işlerin evraklarını göndermişler. Ben kulüp başkanı iken bir avukat gelip de haciz ettim gibi bir davranışı olmadı. Öyle bir yazı da gelmedi. Ama davalar devam ederken yasal süreçte 2013 ve 2014 yılında kulübümüze belgeler gönderilmiş. Ben şu anda konunun tam ayrıntısını da bilmiyorum. 15 günden beri kulübümüze haciz ile ilgili gelen bir belge yok. Ben de kulübe böyle bir belgeler gelmiş mi diye araştırmalar yaptım. Biz sonuçta bu konunun tarafıyız. Kulübe böyle bir yazı gelip de bilmiyorsak bu da bizim çok büyük bir hatamız olur. Son zamanlarda kulübümüze böyle bir yazı gelmedi” şeklinde konuştu.



BOLUSPOR HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Öte yandan Samsunspor, yarın 19 Mayıs Stadyumu’nda Boluspor ile yapacağı PTT 1. Lig karşılaşması öncesi son hazırlıklarını Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nde yaptığı tek antrenman ile tamamladı. Düz koşu ile başlayan antrenman, dinamik ısınma hareketleri ve şut çalışması ile son buldu. Yaklaşık 1 saat süren idmana sakat futbolcular Taha ve İvanov çıkmazken, son maçta kasığından sakatlanan Ofoedu takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde düz koşu yaptı.

TAHKİM'DEN KARAR ÇIKMADI

Öte yandan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 17 Eylül 2015 tarih ve 14 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar ışığında Samsunspor Kulübü'ne, 13 Eylül 2015 tarihinde oynanan Samsunspor - Şanlıurfaspor PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 7 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasını uygun gördü. Tahkim Kurulu toplantısında ise Samsunspor ile ilgili bir karar çıkmadı.