DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'ndeki 'Şevket Muallim Evi' olarak bilinen merhum Kazım Süren'e ait 125 yıllık tarihi geçmişe sahip iki katlı konak, oğulları tarafından turizme kazandırılmak üzere kaymakamlığa bağışlandı. Konağın, restore edilip, butik otel ve yöresel tekstil ürünlerinin sergilenip, tanıtıldığı mağaza ve hizmet yeri olarak değerlendirileceği belirtildi.
Kurtuluş Mahallesi Halk Bankası arkasında bulunan, 'Guba Kazım' olarak tanınan merhum Kazım Süren'e ait alt katı taş, üst katı ise ahşap olan tarihi konak, çocukları tarafından kaymakamlığa bağışlandı. İstanbul'da yaşayan İlhan, Emin ve Mustafa Süren kardeşler, iki katlı konağın restore edilerek Buldan turizmine kazandırılması için bağışladıklarını belirtip, "Babamızdan miras kalan konağın kaymakamlık bünyesinde daha iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz. Merhum babamıza ait bu konak yine merhum öğretmenlerimizden 'Şevket Muallim Evi' diye anılmaktadır. Yapım yılı 1890 dır. Buldan'ın evlatları olarak acı tatlı pek çok anılarımızın geçtiği miras kalan bu konağın bizlerden sonra da yaşatılacağını bilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kısa zamanda restoresi tamamlanarak Buldan turizmine katkılarda bulunur" dedi.
İmza törenlerinde üç kardeşin yaptığı bağışın çok anlamlı olduğunu belirten Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç "Buldanlı kardeşlerimiz ve büyüklerimiz her alanda ilçemize yardım ve hayırda bulunmaktadırlar. Sağlık, eğitim yardımlarına ilave olarak ilçe turizmine çok büyük katkı yapacağına inandığımız bu bağışta bana göre büyük anlam ifade etmektedir. Bu tür konaklarımızın restore edilerek turizmin en önemli ayağı olan butik otel, yöresel tekstil ürünlerimizin sergilendiği ve tanıtıldığı mağaza ve hizmet yerleri olarak değerlendirmek amacındayız. Bağışlanan konağımızın kısa bir zamanda projesini hazırlayarak, restore çalışmalarını yapmayı planlıyoruz. Konağımız 'Süren Konağı' adıyla yaşayacaktır. Bu konağımızın Buldan Kaymakamlığı'na kazandırılmasında gayretlerinden dolayı Buldan Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Acıkara'ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Konağımızın kaymakamlığımıza bağışlanması ilçemiz turizmine olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu anlamda hayırsever bağışçılarımız İlhan Süren, Emin Süren ve Mustafa Süren Süren kardeşlerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Buldan'a hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI