Tokat’ta, sivil toplum örgütü temsilcileri AK Parti milletvekili aday adayları için yapılan temayül yoklamasında sandık başına gitti.
Tokat’ta AK Parti’nin milletvekili aday listelerini belirleme sürecinde yeni bir aşamaya daha geçildi. Teşkilat temayül yoklaması ve mülakatların ardından sürece STK’lar da dahil edildi. Tokat’ta ki sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu başkan ve üyeleri 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı eski nikah salonunda yapılan temayül yoklamasında sandık başına gitti. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun da katıldığı temayül yoklamasında STK üyelerine oy pusulası verilerek, AK Parti’nin milletvekili aday listesinde görmek istedikleri isimleri yazması istendi.
Temayül yoklamasına katılan AK Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Nuri Elibol, Tokat’ta ikinci bir demokrasi şöleni yaşandığını kaydetti. Tokat’ta bu seçim döneminde yeni bir adım atıldığına dikkat çeken Elibol, “Bugün AK Parti Tokat Milletvekili aday adaylarının belirlenmesi konusunda bir ilki yaşıyoruz. AK Parti teşkilatları bu seçim döneminde ilk defa uyguladıkları bir yöntemi hayata geçiriyorlar. STK’lar, dernekler, odalar, bildiğimiz tüm sosyal dernekler, ticari kuruluşlar, meslek odaları, işçi örgütleri, işçi temsilcileri hepsi buraya gelip AK Parti’den milletvekili aday adayları ile ilgili kurulan sandıklarda görüş beyan ediyorlar. Ben bunu son derece önemli buluyorum. Yani merkezi idarenin oluşturulması veya TBMM’nin oluşturulmasında seçilecek milletvekili adaylarının tespitinde ne kadar geniş katılım sağlanabilirse, ne kadar geniş kitlelere sorabilirseniz, o kadar doğru insanı seçersiniz. O nedenle bunu önemsiyorum. Bugün Tokat’ta demokrasi şöleninin ikinci ayağını yaşıyoruz. Daha önce teşkilatların ne düşündüğüne ilişkin bir temayül yoklaması yapılmıştı. Sandık demokrasi, halkın iradesinin hakim olması, egemenlere, egemen güçlere, vesayete halkın baş kaldırması ve onların karşısına iradesini koyması demektir. Bugün böyle bir gün yaşıyoruz. İnşallah bugün buradan çıkacak sonuçlara göre AK Parti’de Tokat’tan kim aday olacak? Sorusunun cevabına ciddi bir katkı vermiş olacak. Bu nedenle çok sevinçliyim” dedi.
“SEÇİM ÇALIŞMALARIMI BAŞLATTIM”
7 Nisan’da AK Parti’den milletvekili olacak 5 kişi açıklanacağını ifade eden Elibol, “Bende o 5 kişinin içinde olsam da olmasam da bir dava adamı şuuru ile bilinci ile 7 Haziran’a kadar burada çalışacağım demiştim. Çalışmalarımı başlattım, 7 Nisan’ı da beklemiyorum. AK Parti beni aday yapsa da yapmasa da ben seçimlerin akşamına kadar AK Parti teşkilatları ile beraber, köy, kasabama, mahalle kapı kapı dolaşacağım. 7 Haziran seçimleri için AK Parti için insanlardan oy talep edeceğiz. Çünkü bu seçimleri önemsiyorum. 7 Haziran seçimleri çok ciddi bir eşik, çok ciddi bir kırılma noktası. Paralel yapı ile mücadele, yeni bir anayasanın yapılması, başkanlık sistemine geçiş, çözüm sürecinin başarıya ulaşması, Türkiye’nin 10 bin dolar kısır döngüsünden kurtulup 15 bin 20 bin dolar kişi başı milli gelire doğru yönelmesi açısından ben 7 Haziran seçimlerini son derece stratejik ve kritik buluyorum. Türkiye bu kritik eşiği kazasız, belasız atlatabilirse hem Türkiye hem Tokat için çok güzel şeyler olacak diye bekliyorum” diye konuştu.
KADINLAR VE GENÇLERE YÖNELİK SOSYAL PROJELER
Elibol, Tokat’ta dikkatini çeken iki gurup olduğunu ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu gurupan birincisi gençler, ikincisi kadınlar. Tokat’ta kadınlar çok aktif. Kadınlar sosyal faaliyetlerde yer almak istiyorlar. Daha önceki Türkiye’de 28 Şubat’ın oluşturduğu baskı nedeni ile evlerinden dışarıya çıkartılamayan kadınların sosyal hayatın her yerinde yer alması, iş bulması, üretmesi, kendi ekonomik özgürlüğünü sağlaması için Tokat’ta kadınlara yönelik bir takım projeler yapmamız lazım. Buna yönelik çalışmalarım var. Yakında kadınlara yönelik Tokat’ta neler yapacağız, büyük bir ekiple beraber saha araştırması yapıyoruz. Daha sonra üniversitedeki bilim insanları ve sivil toplum kuruluşları ile beraber kadınlara ilişkin projelerimizi açıklayacağız. İkinci sosyal gurup olarak önemsediğim gençlere yönelik de çok ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Çünkü gençlerin işsizlik oranı yüksek Tokat’ta. İşsiz bir genci bekleyen çok büyük tehlikeler var. Bu nedenle gençlere iş bulunması, işsiz gençlerin eğitilmesi, yönlendirilmesi, mesleki tecrübe kazanması bir liyakat alması, yani bir meslek edindirme kursuna giderek sertifika alması. Ayrıca sporla veya başka beceri kursları ile gençlerin buluşturulması için çok ciddi projeler yapmamız lazım. Bu anlamda üniversite ve orta öğrenim gençliği ile buluşarak gençlere yönelik bir takım projeler düşünüyorum. Gençlik merkezinden tutunda, gençlik lokalleri, semt sahaları, hala sahalara, basketbol, voleybol sahalarının artırılmasına, tüm ilçelerde gençlik merkezi oluşturulmasına ilişkin bir takım çalışmalarımız var. Onları da yakında paylaşacağız sizinle”.