İSTANBUL (AA) - Dünyanın en büyük cam ambalaj üreticileri arasında yer alan Şişecam Cam Ambalaj’ın şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin esas alınarak hazırlandığı 3. Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj’ın 3. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Küresel Raporlama Girişimi (GRI) G4 Sürdürülebilirlik Raporlaması Kılavuzu’na uygun olarak hazırlanan ve bu yıl üçüncüsü hazırlanan rapora göre Şişecam Cam Ambalaj, gerçekleştirdiği verimlilik çalışmaları sonucunda Türkiye ve yurt dışındaki operasyonlarda toplam 34,1 milyon TL tasarruf sağlarken, Türkiye operasyonuna ait birim enerji tüketim oranını da yüzde 4,5 azaltmayı başardı.

Ürün geliştirme uygulamaları kapsamında, raporlama döneminde hayata geçirdikleri çalışmalar ile 9 adet üründe yüzde 8 hafifletme gerçekleştirmeyi başaran Şişecam Cam Ambalaj, 6 bin 727 ton cam tasarrufu sağladı.

Ekonomik, sosyal ve çevresel alanlardaki sürdürülebilirlik performansını sürekli olarak geliştirmeyi hedefleyen Şişecam Cam Ambalaj’ın, sürdürülebilirlik yaklaşımı finansal devamlılık için katma değer yaratma, çevresel etkiyi azaltma ve paydaşlar için kalıcı değerler oluşturma ilkeleri üzerine kurulu.

Gelecek nesillere yaşanılacak bir dünya bırakmayı amaçlayan Şişecam Cam Ambalaj, operasyonlardan kaynaklanan çevresel etkiyi asgari seviyeye indirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda üretim süreçlerinde doğal kaynakların verimli kullanımına odaklanan Şişecam Cam Ambalaj, atıkları kaynağında azaltıp, etkin su yönetimi uygulamaları gerçekleştiriyor.

Sonsuz kez geri dönüştürülebilen bir ürün olan camı üretmenin yarattığı fırsatların bilinciyle hareket eden Şişecam Cam Ambalaj, atık yönetimi ve su yönetimi alanlarında da yürüttükleri uygulamalarla sektöre öncülük ediyor. Yüzde 100 geri dönüştürülebilir nitelikte ve doğa dostu bir ürün üretmenin yanı sıra araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda ürünlerin çevresel etkilerini de asgari seviyeye düşürmekte.

Görme engelli çalışanların rapora erişebilmesini sağlamak amacıyla rapor, sesli kitap olarak da hazırlatıldı ve Şişecam Cam Ambalaj’ın kurumsal web sitesinde yer aldı. Ayrıca, dağıtılan tüm broşürlere braille alfabesi ile yazılmış bir bölüm eklenerek, rapora sesli kitap olarak erişilebilecek web sayfasının adresi paylaşıldı.