İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup olan Galatasaray, ligde 8 hafta sonra yenildi.

Rize'ye 8 maçlık yenilmeme serisiyle giden "Cim Bom", Sneijder'in golüyle 1-0 öne geçtiği maçta Mehmet Akyüz'ün golleriyle ilk yarıyı 2-1 geride kapattı. İkinci yarıda Podolski ve Olcan Adın'ın golleriyle 3-2 öne geçen sarı-kırmızılılar, uzatma dakikalarında Kweuke ve Deniz Kadah'ın gollerine engel olamadı ve sahadan 4-3 yenilgiyle ayrıldı.

Süper Lig'e Medicana Sivasspor beraberliğiyle başlayan Galatasaray, ikinci haftada sahasında Osmanlıspor'a mağlup oldu. O karşılaşmadan sonra çıktığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılılar, bu sezon ligdeki ikinci yenilgisini Karadeniz temsilcisine karşı aldı.

Bu sezon 6 deplasman maçına çıkan Galatasaray, 3 kez galip gelip, 2 defa berabere kalırken, Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla ayrıca bu sezon ilk kez dış saha yenilgisiyle tanıştı.

 

- Podolski, atmaya devam ediyor

 

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Lukas Podolski, ligdeki gol sayısını 5'e yükseltti. 

Çaykur Rizespor maçına kadar ligde 4 golü bulunan Alman futbolcu, Çaykur Rizespor maçında takımının 2. golünü atarak, beraberliği sağladı ve gol sayısını 5'e çıkardı. 

Sarı-kırmızılı forma ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 2 gol kaydeden Podolski, toplamda 7 gole ulaştı ve takımın en golcü oyuncusu oldu.

 

- Bu sezon ilk kez 4 gol yedi

 

Çaykur Rizespor'dan 4 gol yiyen Galatasaray, bu sezon ilk kez kalesinde 4 gol birden gördü.

Süper Lig'de en son 2014-2015 sezonunun 7. haftasında deplasmandaki İstanbul Başakşehir maçında 4 gol yiyen sarı-kırmızılılar, 38 lig maçının ardından kalesindeki 4 gole engel olamadı.

Bu sezon yaptığı 11 maçın 8'inde kalesini gole kapatamayan Galatasaray, 2 maçta 2'şer, 5 maçta 1'er ve 1 maçta da 4 gol yedi.   

 

- Değişiklikler zorunlu oldu

 

Sarı-kırmızılı ekipte 3 değişiklik de zorunluluktan dolayı yapıldı.

Karşılaşmanın 18. dakikasında sağ üst arka adalesinden sakatlanan Selçuk İnan, yerini Jose Rodriguez'e bıraktı. Bu değişiklikten 6 dakika sonra Hakan Balta'yı kaybeden sarı-kırmızılılarda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, aynı bölgeden sakatlanan oyuncunun yerine 24. dakikada Semih Kaya'yı oyuna sürdü. 

Oyuncu değişikliği hakkının 2'sini ilk yarıda zorunluluktan dolayı yapan Hamzaoğlu, son değişikliği de sakatlık nedeniyle gerçekleştirmek zorunda kaldı. İlk yarıda Hakan'ın yerine oyuna giren Semih Kaya, 83. dakikada boynundan sakatlandı ve yerini Jason Denayer'e bıraktı.

 

- Çaykur Rizespor 5 maç sonra kazandı

 

Galatasaray'ı 4-3 mağlup eden Karadeniz temsilcisi, 5 maç aradan sonra galip geldi.

Süper Lig'in 5. haftasında 5-1 biten Antalyaspor maçından sonra yaptığı 5 karşılaşmada kazanamayan Çaykur Rizespor, Galatasaray maçıyla galibiyet özlemine son verdi. Son 3 maçında gol dahi atamayarak sıkıntılı bir süreç geçiren Çaykur Rizespor, Galatasaray filelerine 4 gol birden gönderdi ve rahat bir nefes aldı.