AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve il yönetimi Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’ı ziyaret etti.
İhsan Akın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hakan bey gerçekten hem ticari anlamda hem geçmişteki hayatında tarım ve hayvancılığı çok iyi bilenlerden birisi. Bu noktada da ben duyarlı olduğunu her türlü projede bizlerin birliklerin yanında olacağını bilmekteyiz” dedi.
Malatya’da yaptıkları ve yapacakları her türlü çalışmalarda siyasiler ve bürokratlar ile koordineli olarak çalıştıklarını belirten Akın, “Yeni yapacağımız bütün projelerde de inşallah kendilerinin desteklerini bekliyoruz. Malatya’mız içinde Hakan başkanımız gerçekten bir şanstır” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, kendileri için en önemli sorunların başında gelen kurumların tarım ve hayvancılıkla uğraşan kurumlar olduğunu ifade ederek, “Koyun ve keçi varlığı Malatya ilimizde zayıflamaya yüz tutmuştu. Allah’a şükürler olsun son 4-5 yıldır İhsan beyin başkanlığındaki ve yönetimindeki arkadaşlarının da gayretleriyle beraber iyi bir yatırım içerisine girip 379 köyde yapılanmaları gerçekleştirdiler” dedi.
Üreticileri destekleyen Tarım Bakanlığı, Hükümetin tarım politikalarını çiftçilere en iyi şekilde ulaştıran birliğe teşekkür ettiklerini belirten Kahtal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz hükümet olarak bu güne kadar her alanda gayretlerimizi gösterdik. Allah’a şükürler olsun 2002’den beri yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda bir öncekini aratmayacak ve hakikaten gölgede bırakacak çok büyük çalışmalar yaptık. Bu günde yine aynı şekilde ilimizde bu tür çalışmalara devam ediyoruz. Desteklerimiz devam ediyor. Yetiştiricilerimiz için vermiş olduğumuz soğuk hava depolarına vermiş olduğumuz destekler yanı sıra hayvancılığın geliştirilmesi anlamında da birçok destekler sunuyoruz. Bu desteklemeleri bizim direk takip etmemiz imkânsız. Birlik Başkanımız İhsan Bey Birliğin yönetimi ile birlikte bu noktada takip etmesi gerekiyor. Ben bugün buraya İhsan beye bir nezaketen ziyarette bulunduk ve bizi çok güzel karşıladılar. Bundan dolayı da kendisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Hükümet olarak biz de elimizden geleni il başkanı olarak her zaman kendilerinin yanında olduğumuzu ifade ediyorum. Her türlü çalışmasında elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi buradan kendileriyle paylaşmak istiyorum” dedi.