SAMSUN (AA) - Samsun'un Ladik ilçesinde spora evinin salonunda çalışarak başlayan 14 yaşındaki Metehan Acar'ın aldığı madalyalar odasını doldurdu.

Ladik ilçesinde yaşayan ve spordaki başarısı ise göz dolduran Metehan Acar, AA muhabirine, beden eğitim öğretmeni olan babası Oğuz Acar'ın desteğiyle 10 yaşında atletizm, cirit ve disk atmaya başladığını anlattı.

İlçede spor salonu olmadığı için evinin salonunda ısınma hareketleri yaptığını söyleyen Acar, "İlçede spor salonumuz yok. Evde babamın desteğiyle aldığım spor malzemeleriyle hazırlıklarımı yapıyorum. Isınma hareketlerini salonda tamamladıktan sonra disk ve cirit atışını evin önündeki boş tarlada yapıyorum" dedi.

Türkiye'de birçok yarışmaya katıldığını dile getiren Acar, "103 tane madalya aldım. Bundan sonraki hedefim Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek" diye konuştu.

 

- Su borularının üzerinden atlayarak engelli koşu yapıyor

 

Genç sporcunun babası Oğuz Acar ise "Beden eğitimi öğretmeni olduğum için evde spor yapmasını destekledim, annesi biraz karşı çıktı. Oğluma yüksek atlamayı ilk defa çekyatların üzerinde yaptırdım. Su borularından engeller yaptım ve engelli koşu yapmasını sağladım. Daha sonra kapının önündeki tarlada çalışmalarını sürdürdü. Yeteneği var, birçok Türkiye derecesi var. İnşallah daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Çocuğunun 100'ün üzerinde madalyasının olduğunu söyleyen baba Acar, şunları dile getirdi:

"Aldığı madalyaları artık odasına sığmıyor. Ona evde daha büyük bir oda tahsis edeceğim. Yeter ki başarılı olsun. İki yıldır olimpik çalışmalarına başladı. İnşallah ileride olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek. Bu yeteneği var."