Günümüzde daha çok elektronik posta ve mesaj sistemlerinin kullanıldığını, yaygınlaşan bu durumun emek isteyen bu geleneği yok ettiğini düşünen öğrenciler, büyüklerinin hatıralarını tazelemek ve onların yeni yıllarını bu yolla tebrik etmek istediler. Kaybolmaya yüz tutmuş olan gelenek, OMÜ Vakfı Koleji’nin tüm öğrencilerince yeniden canlandı ve öğrenciler sürpriz kartpostalların onları teslim alanları oldukça mutlu edeceğini düşündüklerini söylediler.

OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt, “Öğrencilerimizin böylesine güzel bir etkinliği düşünmesi okul yönetimi ve öğretmenleri olarak bizleri çok mutlu etti. Kartpostallar, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yaşlılarımıza iletilmek üzere teslim edilecektir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün değerli yöneticilerine verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kartpostalların üzerindeki resmin OMÜ Vakfı Koleji öğrencisi Bahar Betül Fidaner'e ait ödüllü bir resim olduğu ve kartpostalların ayrıca Milli Eğitim Bakanı’na, Gençlik ve Spor Bakanı’na, Samsun Valisi’ne, Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü’ne, Rektör Yardımcılarına, Türkiye'nin 81 İl Milli Eğitim Müdürüne ve Atakum ilçe yöneticilerine gönderileceği belirtildi.