Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta 26. hafta maçında sahasında konuk ettiği Kocaeli Birlikspor’a 1-0 yenilerek sezonun 5, ikinci yarının üçüncü mağlubiyetini alan İnegölspor şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde yitirirken, play-off’u bile zora soktu. Maç sonunda tesisler önünde toplanan taraftarların Teknik Direktör Şaban Yıldırım’ı istifaya davet etmesi moralleri iyice bozdu.
Kocaeli Birlikspor karşısında ortaya koyulan oyun ve skordan memnun olmayan taraftarlar maçın son çeyreğinden itibaren Teknik Direktör Şaban Yıldırım’ı istifaya davet ederken, bu sesler tesisler önünde de yankılandı. Penaltı atışından yararlanamayan Okan Deniz ile net fırsatları heba eden Mümin ’de tepkilerden nasibini aldı.
Maçın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Teknik Direktör Şaban Yıldırım, “Bugün 5-6 tane net gol pozisyonumuz var ve bir de penaltı kaçtı. Doğrusunu söylemek gerekirse, oyuncularım bizim istediğimiz oyun planını sahaya yansıttılar, ellerinden gelen mücadeleyi de yaptılar. Tabii ki eksiklerimiz var, ama yeterince gol pozisyonu ürettik, sadece bu gün atamadık. Diğer maçlara bakacak olursak, bugün daha fazla gol pozisyonu ürettik. Rakibin bir tane gol pozisyonu vardı, o da gol oldu. Bugün böyle bir gündü. İstifa konusuna gelirsek, taraftarları anlıyorum, üzgünler. Takımlarıyla ilgili umutları var ve hayal kırıklığı yaşıyorlar, ama soğukkanlı olmak zorundayız. Bu kulübü seyirciler yönetmiyor. Bu kulübün bir başkanı ve yönetim kurulu var, belediye başkanı var ve kararı onlar veriyorlar. İstifa kararım yok” dedi.
"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
İnegölspor Başkanı Eşref Güç ise, “Öncelikle İnegöl halkını sevindiremediğimiz için ben özür diliyorum. Oyuncu arkadaşlar olsun, teknik kadro olsun, bugün ellerinden geleni yaptılar, sadece gol eksik. Rakibimiz iyi mi oynadı? Hayır iyi oynamadı, top oynayan biziz, fakat maalesef futbol böyle bir şey. Pozisyonları cömertçe harcıyorsunuz, geliyor adamlar bir gol atıp gidiyorlar, buradan üç puan alıp yoluna devam ediyorlar. Kocaeli Körfez’de bu arada bir maçı eksik, onlarda play-off’a gidiyorlar. Biz hep parola şampiyonluk, şampiyonluk dedik. Şampiyonluk parolamız tamam gözükmüyor ancak play-off şansımız devam ediyor. En azından bu şansı kaçırmamak için bu istifa seslerine kulak asmayalım. Biz yola hep beraber çıktık, hep beraber devam edeceğiz. İnegölspor’u inşallah play-off’tan çıkarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.