İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUNSPOR Teknik Direktörü Ümit Özat, Göztepe’nin güçlü bir rakip olduğunu belirterek, "Ciddiye almadığınız ya da konsantre olmadığınız, iyi mücadele etmediğiniz her maç bir diğerinden daha zor" dedi.
PTT 1’inci Lig ekiplerinden Samsunspor, ligin 12’nci haftasında deplasmanda oynayacağı Göztepe maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Ümit Özat nezaretinde günü çift idmanla geçiren kırmızı- beyazlılarda morallerin de yüksek olduğu gözlendi. Hafif sakatlıkları bulunan Mehmet Çakır ve Canberk Aydın, fizik tedavi için havuzda çalışırken, Hasan Kılıç ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Antrenmanın başında gazetecilere açıklamalarda bulunan Samsunspor genç çalıştırıcısı Ümit Özat, ligde her maçın zor olduğunu söyledi.
Hiçbir maçın zorluk derecesi bir diğerinden az olmadığını vurgulayan Özat, "Ciddiye almadığınız ya da konsantre olmadığınız, iyi mücadele etmediğiniz her maç bir diğerinden daha zor. Adanaspor maçı gördüğünüz gibi zor geçti. Göztepe’nin içeride oynadıkları maçı yerinde seyrettim. Her zaman ki gibi kazanmak için sahaya çıkacağız, mücadelemizi yapacağız. Tabii ki kazanamıyorsak da kaybetmeyeceğiz. Ama ümit ediyorum ki oradan da Samsun’a 3 puanla dönen taraf olmayı başaracağız" dedi.
Rakip takımın eksiklerinin kendilerini ilgilendirmediğini belirten Ümit Özat, şöyle devam etti:
"Göztepe, geniş bir kadroya sahip. Büyük bir bütçeyle kurulmuş bir takım. Herkesin alternatifi olan bir takım. Düşünün Vleminckx gibi bir oyuncunun bile zaman zaman oynamadığı bir takım. Rakibin kadrosundaki eksikler onları ilgilendirir. Önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz genç bir takımız. Bu maç onların son şansı. Yukarıdan ve özellikle ilk ikiden kopmamak için mücadele edecekler. Ama biz bir hedefe baş koyduk ve o doğrultuda gidiyoruz."

FOTOĞRAFLI