Nezir GÜNEŞ- Adnan AVUKA/MARDİN, () - MARDİN'in Nusaybin ile Midyat İlçeleri arasındaki Bagok Dağı'nda dün PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Hakan Öcalan, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen askeri törenle memleketi İstanbul'a uğurlandı.
Nusaybin ile Midyat İlçeleri arasındaki Bagok Dağı'nda dün çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Hakan Öcalan için bugün Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Başkanı Bülent Koç, Emniyet Müdürü Lütfüllah Uğur İpekcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Ksavuran, ilçe kaymakamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Uzman Onbaşı Hakan Öcalan'ın özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Binbaşı Ercan İyigün, "Hukuku, insan hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu bu bütün haklardan faydalanarak insanlığa hukuka demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetler işleyen ve bu cinayete alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki Türkiye'de kanunların önünde bu cinayetlerin hesabını mutlaka vereceklerdir" diye konuştu.
Törene katılan 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yavuz, şehit Uzman Onbaşı Hakan Öcalan'ın kardeşleri ve yakınlarının yanına giderek başsağlığı diledi. Korgeneral Yavuz, "Daha dün Diyarbakır'ın bir ilçesinde 2 askerimizi, işlerine giderken kahpece pusu kurarak, 2 evladımızı şehit ettiler. Ama bunu herkes bilsin terör örgütü ile sonuna kadar mücadelemizi yapıp, kökleri kazılıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un okuduğu dualardan sonra şehit Uzman Onbaşı Hakan Öcalan'ın cenazesi, arkadaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı. Ardından uçakla İstanbul'a gönderildi.
ŞEHİT OLMADAN ÖNCE PAYLAŞTI
Şehit Uzman Onbaşı Hakan Öcalan'ın sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasından, "Nefes aldığınız kadar yaşarsınız bu hayatta, nefsinize sadık, sevginize sahip çıkarsanız, acıdan mahrum, hasrete sadık olursanız, sevginiz, sevdalarınızın bileklerinde, kalbiniz aşkın dileklerinde koksun" ve "Şehitler diyorlar ki: Feryatlara kanmayın, tabutlara bakıp da, bizi öldü sanmayın. Biz, ölümü öldüren bir iman taşıyoruz, Kuran'a andolsun ki, dipdiri yaşıyoruz. Ana, baba, eş, kardeş, silin gözyaşlarınızı, bu şeref size yeter, dik tutun başınızı. Bu ilahi şöleni veda sanmayın, sakın; biliniz ki cennette, buluşmamız çok yakın" şiirleri paylaştığı ve "Yılın en anlamlı fotoğrafı" başlığı altında bebek arabası içerisindeki bir bebeği arkasına alan Türk Askeri ile bebek arabası içindeki bir bebeği kendine siper etmiş bir teröristin fotoğrafını paylaştığı görüldü.
VALİLİK AÇIKLAMASI
Öte yandan Mardin Valiliği tarafından yaşanan çatışma ile ilgili yapılan açıklamada, "İlimiz Nusaybin ilçesinde 01 Ekim 2015 Perşembe günü yapılan bir operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerimiz ve 1 geçici köy korucumuz yaralanmıştır. Yaralı askerlerimiz ve geçici köy korucumuz helikopter ile Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, bir askerimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere diğer yaralı askerlerimizin ve geçici köy korucumuzun tedavileri devam etmektedir. Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik yapılan hain terör saldırılarını bir kez daha kınıyor, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesinde destek veren tüm güçleri lanetliyoruz. Devletimiz, bölücü terör örgütünün oyunlarını bozma tutumuna kararlılıkla devam edecektir. Hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman askerlerimize ve geçici köy korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

FOTOĞRAFLI