İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, memleketi Oltu’da büyük bir coşkuyla karşılandı. Hemşehrilerinin yoğun ilgi gösterdiği Ala, Ak Parti Oltu İlçe Teşkilatının yeni binasını hizmete açarken Canlı Hayvan Pazarı kompleksinin de temelini attı.
Dün geceyi baba ocağında geçiren Efkan Ala, sabah saat 10.00 sularında baba evinden ayrılırken ilçe merkezindeki parti binasına kadar yaya olarak yürüdü.
Yol boyunca esnaf ve vatandaşlarla selamlaşıp hal hatır soran Efkan Ala, hemşehrilerinin gösterdiği samimi ve içten ilgilerinden bir hayli memnun kaldı.
Parti binasının açılış töreninde konfeti atılmaması yönünde partililere uyarıda bulunan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, YGS sınavının olmasını nedeniyle seslendirme cihazı da kullanmadı.
“Hayırlı olsun” diyerek açılışını yaptığı yeni parti binasını ziyaret eden Efkan Ala, partiler ve milletvekili aday adayları ile de toplantı yaptı.
Yeni parti binasının hazırlanma aşamasında emeği geçenlere teşekkür eden Ala, parti binasında vatandaşlar ile de görüşüp sorunlarını dinledi. Daha sonra Oltu Belediyesini ziyaret eden Efkan Ala, imkânlar ölçüsünde belediyenin ilçeye hizmet ettiğini belirtti.
İlçeye yönelik yapılması planlanan proje ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Efkan Ala, “Olmayacak şeylerin peşinde koşup zaman kaybetmek yerine kısa vadede yapılabilecek şeyleri gündemimize aldık. Hiçbir zaman hayali bir politika izlemedik. Parti politikamız olarak ta yapamayacağımız hiçbir şeyi milletimize söylemedik” dedi.
Daha sonra Oltu Canlı Hayvan Pazar yerine giden Efkan Ala ve beraberindekiler, aynı arazi üzerine yapılacak olan yeni Canlı Hayvan Pazarı Kompleksinin temel atma törenine katıldı.
Yeni canlı hayvan pazarı kompleksinin yapımını üstlenen Erzurum Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, “Zaten bu arazi üzerinde yıllardan beri canlı hayvan pazarı kuruluyordu. Yörenin en büyük canlı hayvan pazarı konumunda bulunan Oltu’daki bu pazarın yeni ve modern bir hale gelmesi gerekiyordu. Hayvancılıkla uğraşan insanımıza daha iyi hizmet verebilmek için yepyeni bir projeye ihtiyaç vardı. Güzel tesisleri olan yerler ürettiklerini daha iyi ve rahat bir biçimde pazarlayabiliyor.” diyerek kompleksin hayırlı olması dileklerini tekrarladı.
Yapılan duanın ardından Efkan Ala, yeni canlı hayvan kompleksi inşaatına kürekle ilk harcı atarken temel atma töreni için hazırlanan kurbanlık koçun kesilmesine ise izin vermedi.
Tören sonrası Efkan Ala, ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.