Bölgenin kanayan yaralarından biri olan kan davalarına karşı bilinç ve farkındalık oluşturmak için Mardin’de yürütülen “Kendini öldürmek” adlı proje kapsamında ’Öfke kontrolü’ semineri verildi.
‘Bir koyun için birbirini öldürüp 99 koyun keserek barışma kültürüne hayır’ şiarıyla Mardin ve tüm ilçelerinde kan davasını önlemek adına “Kendini öldürmek” projesi kapsamında hazırlanan belgesel film ve slayt destekli sunumlarla halka ulaşmaya çalışan OHAK-DER’e bu kez Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kızıltepe Sosyal Hizmet Merkezi’nden destek geldi. Sosyal hizmet uzmanı Meryem Koyuncu, çocuk gelişimi uzmanı Esra Akdağ, sosyal hizmet uzmanı Serhat Bilen ve sosyolog Faraç Çobanoğlu’ndan oluşan eğitim birimi “Öfke kontrolü” sunumuyla programa katkı sundu.
Sosyal hizmet uzmanı Meryem Koyuncu’nun sunumuyla Kızıltepe Atatürk Anadolu Lisesi’nin öğrencileri programı dikkatle izledi. Eğitim uzmanları Esra Akdağ ve Serhat Bilen de yaptıkları kısa konuşmalarla sunumu destekledi.
Öfke kontrol yöntemlerini işleyen Koyuncu, "Öfke, doyurulmamış isteklere, istenmeyen sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere verilen, son derece doğal, evrensel ve insani bir duygusal tepkidir. Diğer yandan, belki de en zarar verici olabilen duygusal yaşantı olarak da tanımlanabilir. Öfke, kontrolden çıkıp da yıkıcı hale dönüşürse okul-iş hayatında, kişisel ilişkilerde ve genel yaşam kalitesinde sorunlara yol açar. Pek çok kişisel ve sosyal problemlerin temelinde öfke vardır. Öfke hem dışsal, hem de içsel bazı olaylarla ortaya çıkar" dedi.
Programa ev sahipliği yapan Kızıltepe Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Kaygısız’a teşekkürden sonra program, broşür, sticker, afiş gibi proje görünürlük materyallerinin ve belgesel filmin DVD’sinin öğrencilere dağıtılmasıyla sona erdi.