Türkiye’de 12 bin 600 üye sayısına sahip Antalya Gençlik Merkezi’nin faaliyet ve programlarına gençlerin yoğun ilgisi devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’deki 182 gençlik merkezi arasında yaptığı değerlendirmede, üye sayısı, faaliyet, katılım ve sosyal medya kullanımı kriterlerine göre, Antalya Gençlik Merkezi 2014 yılı içinde 2 bin 500 üye sayısını 12 bin 600 sayıya çıkartarak rekor sayıya ulaştı.
Antalya Gençlik Merkezi gitar, bağlama, resim, hat, İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça, Osmanlı Türkçesi, hızlı okuma, fotoğrafçılık kursları gençler tarafından yoğun talep aldı.Antalya Gençlik Merkezi Yıl içinde kamplar, geziler, sosyal ve kültürel faaliyetler, proje ve seminerle adından söz ettirirken, üye ve faaliyet sayısı olarak gençlerin yoğun ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Gençlerin yoğun ilgisi üzerine Antalya’ya ikinci Gençlik Merkezi’ni açıyoruz” dedi.
Gençlik Spor Bakanlığı’nın 182 Gençlik Merkezi içinde 1 Milyon üye sayısını hedeflediğini belirten Hacıcaferoğlu, Antalya Gençlik Merkezi’nin yeni üye sayısıyla vizyon belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.