DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Eylülde av sezonunun başlamasıyla trol ve gırgır ağlarını denize bırakan balıkçılar, yarından itibaren uygulanacak yasak öncesinde son kez "Vira Bismillah" dedi.

Akçakoca ilçesinde 25 yıldır balıkçılıkla geçimini sağlayan Uğur Turan (37), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açıldıklarını, artık sezonun sonuna geldiklerini söyledi.

 Sezonun beklentilerinin altında geçmediğini vurgulayan Turan, "Çok kötü bir sezon değildi. Bugün son kez ağlarımızı denize attık. Çok şükür, sezon bereketliydi. Bundan sonra küçük teknelerimizle denize açılıp kıyı balıkçılığı yapacağız. Çinekop, mezgit, iskorpit, kefal avcılığı yapacağız. 1 Eylül'e kadar kıyı balıkçılığı yaptıktan sonra avcılığımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

Turan, Karadeniz'de birçok kişinin geçimini balıkçılıkla sağladığını anlatarak, "Çocukluğumdan bu yana denizdeyim. Sezon başlar, fırtına olmadığı sürece avlanmaya devam ederiz. Sezon kapandığında teknelerimizi bakıma alırız. Bu aralık da bizim için dinlenme fırsatı olur" ifadesini kullandı.

Tekne kaptanı Osman Özer de sadece hamside hayal kırıklığı yaşadıklarına dikkati çekerek, "Bugün sezonunun son avına açıldık. Allah bereket versin, çok kötü geçmedi. Hamsi biraz üzse de genel anlamda güzel bir sezondu. Önümüzdeki sezon için hazırlıklarımıza yarından itibaren başlayacağız" şeklinde konuştu.

Özer, ekmek teknelerinin bakımını iyi yapacaklarını kaydederek, denizin kendileri için yaşam biçimi olduğunu sözlerine ekledi.