BURSA’nın İnegöl İlçesi'nde düzenlenen asker eğlencesinde, İnegöl çiftetelli oyununun nasıl oynanacağı konusundan çıkan ve 21 yaşındaki Adem Kaçır'ın öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 16 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmanın tek tutuklu sanığı İbrahim Burcan, çiftetelli oynarken Adem Kaçar'ın "Burada yabancılar oynayamaz" diyerek çıkardığı kavgada kendini savunmak için elindeki bıçağı rastgele salladığını söyledi.
İnegöl'de geçtiğimiz nisan ayında meydana gelen olayda, askere gidecek olan Onur Kaya için oto tamirhanesinde eğlence düzenlendi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı gecede, İnegöl Çiftetelli oyunun konusunda çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda yaralanan Adem Kaçır kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirken, askere gidecek olan Onur Kaya'nın babası Ekrem Kaya (41), Selami Tüfekçi (22) ve Melih Demirbaş (23) yaralandı. Polis aralarından hastaneden taburcu olan yaralıların da aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan 9'u tutuklanırken 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma aşamasında 21 yaşındaki İbrahim Burcan'ın dışındaki tutuklu sanıklardan, M.K. (18), T.K. (24), S.K. (30), İ.T. (28), H.K. (18), B.B. (18), B.Y. (19) ile M.E. (20) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Adam öldürmek' ve 'Yaralama' suçlarından hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istenen 16 sanıklı davayla ilgili yargılamaya başlandı.
Çıktığı ilk duruşmada asker eğlencesinde oynarken, Adem Kaçır'ın kendilerine ters  şekilde bakıp, "Bu oyunu burada yabancılar oynayamaz" diyerek küfür ettiğini söyleyen İbrahim Burcan, "O sırada oyunu bırakıp aracıma doğru yöneldim. Bir süre sonra kavga çıktı. Adem bıçağı rast gele sallıyordu. Birileri ise elindeki o bıçağı almak için uğraşıyordu. Bende o sırada üzerimdeki bıçağı kendimi korumak için çıkardım. Bu sırada tanımadığım bir kişi yakın mesafeden kafama kuru sıkı tabanca ile ateş etti. Şok oldum. Sonra bıçağı rast gele salladım. Benim bildiklerim bunlar" dedi.
Diğer sanıkların suçlamayı kabul etmediği duruşmada hazır bulunan öldürülen Adem Kaçır'ın Annesi İmran ve Babası İskender Kaçır oğlunu öldüren sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. 
Yargılama eksik evrakların tamamlanması için ertelenirken mahkeme heyeti İbrahim Burcan'ın tahliye talebini kabul etmedi.
FOTOĞRAFLI