DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içinde faaliyet yürüten 2 kişi tutuklandı.
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, yasa dışı örgüt üyesi olmak ve yönetmek suçlamasıyla aranan 2 şüphelinin, jandarmanın Bismil ilçesinde düzenlediği operasyonda yakalandığı belirtildi. Bu 2 kişinin sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandıkları belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Kendilerini YDG-H üyesi olarak tanıtan suç örgütünün organize olarak Bismil ilçesinde özel işyerlerinde kişilerin hürriyetini tehdit ettikleri, terör örgütüne eleman temin ettikleri, rakip gördükleri dernek ve siyasi parti binalarına saldırdıkları, toplumsal olay görünümlü terör eylemleri yaptıkları ve bu eylemlere müdahale eden güvenlik görevlilerine karşı, molotof bombası, ses bombası silahları kullanarak saldırıda bulundukları ortaya çıkarılmıştır. Bölücü terör örgütü kurmak ve yönetmek suçları ile YDG-H üyesi olmak suçlarından haklarında yakalama emri bulunan 2 şüpheli hakkında adli makamların vermiş olduğu talimat doğrultusunda 02 Ekim 2015 tarihinde operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon neticesinde, bölücü terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından aranan 2 şüpheli yakalanmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Cezaevine konulmuştur. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve Terörle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."