Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların Samsun, Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde, öğle saatlerine kadar Ordu çevrelerinde kuvvetli, Kastamonu ve Sinop'un kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzey batılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölgemiz genelinde beklenen aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Kastamonu'nun Doğanyurt, İnebolu, Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçeleri ile Sinop'un batısında (Türkeli, Ayancık, Erfelek) kuvvetli kuzey yönlü rüzgarla birlikte, çok kuvvetli (51-75 kg/m2), yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAMSUN HAVA DURUMU