GİRESUN (AA) - Giresun Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen, 53 farklı öğrenme ortamında 3 gün sürecek Öğrenme Şenliği başladı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, sadece eğitim-öğretim altyapısını konuşup derslik sayısı, bilgisayar laboratuvarlarından bahsettikleri takdirde biraz iyimser davranmış ve kendilerine de iyilik etmemiş olacaklarını söyledi.

Önceliklerinin nasıl bir gençlik, nasıl bir toplum, nasıl bir Türkiye ideali yönünde olması gerektiğini ifade eden Türk, "Bizi, Türkiye'nin inşasında, yeni Türkiye'nin inşasında yapılacak çalışmalar, hangi alternatif işlerin yapılması gerektiği konusundaki irademiz ve kararlılığımız ortaya koyar" dedi.

Türk, Öğrenme Şenliği düzenleme nedenlerine de değinerek, şunları söyledi:

"Bu çalışmanın çok haklı sebeplerinden birisi de özellikle uluslararası indekslere bakıldığı zaman hayat boyu öğrenmeye katılım oranımız yüzde 5'ler nispetindedir. Bu rakam bize başka bir rakamı çağrıştırıyor, Türkiye'de okur yazar olmayan nüfusumuz da yüzde 4'ler nispetinde. Dolayısıyla hayat boyu öğrenmeye katılım oranımızın düşüklüğü ve okuma yazma bilmeyen nüfusumuzun oranının birbirine yakın olması, diğer yüzde 95'lik birimle ilgilenmemiz gerektiğini apaçık ortaya koyar. Yani eğitim-öğretimin, öğrenmenin sadece formel şartlarda, okul ortamında, sınıf ortamında olmadığını buradan anlamamız gerekir."

Giresun Valisi Hasan Karahan ise öğrenmenin yaşı olmadığına dikkati çekerek, "Beşikten mezara ilim öğrenmek her Müslümanın üzerine farzdır. Öğrenmenin yaşı yok, öğrenilecek çok şey var, insan yaşadıkça görüyor, duydukça okudukça görüyor. Hakikaten öğrenecek binlerce, milyonlarca şey var. Bizim bilgilerimiz bilinebileceklerin yanında denizdeki bir dalga kadar. Öğrenmenin zevkini yaşayarak böyle bir şenliği düzenliyoruz" diye konuştu. 

Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da şenliğin 53 farklı öğrenme ortamında, 3 gün boyunca 126 alanda 159 öğrenme faaliyeti şeklinde gerçekleştirileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Öğrenme etkinlikleri kamu ile özel sektörden 52 kurum ve kuruluş katkı sağlamak suretiyle gerçekleşmiştir. Program çerçevesinde sergiler, seminerler, oyunlar film gösterimi gibi öğrenme etkinlikleri yer alacaktır. Basit ev gereçleri yapımından bankamatik kullanımına, akıllı telefon kullanımından nikah şekeri hazırlama ve sepet örücülüğüne, cam süs eşya yapımından olta bağlamaya, android programlamaya kadar çok geniş bir öğrenme hizmetleri halkımızla buluşacaktır."

Meydanda kurulan stantlarda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 112 Acil servisi, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurum ve kuruluşlar kendi alanlarında bilgilendirme yapıyor.