BÜYÜKŞEHİR'İN ÇALIŞMALARI
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 15 Kasım'da 'Hoşgeldiniz' resepsiyonuyla resmen başlayacak G-20 Liderler Zirvesi için 31 kilometrede yeni yol ve bakım onarım gerçekleştirdi. Bu kapsamda zirvenin yapılacağı Belek'le Kadriye arasındaki 8 bin 500 metre uzunluğundaki, 12 metre genişliğindeki turizm yolu yeniden asfaltladı. Havalimanını Kundu turizm bölgesine bağlayan 6 bin 100 metre uzunluğundaki çift şeritli Kardeş Kentler Caddesi de eski asfaltı kazınarak sıcak asfalt döküldü. Asfaltla birlikte caddenin yağmur suyu drenaj hattı, aydınlatılması peyzaj düzenlemesi yenilendi.
Çalışmalar kapsamında dünyaca ünlü Antalya'nın iki turizm bölgesi Kundu ve Belek, 6.5 kilometrelik yeni yolla birbirine bağlandı. İki merkezi birbirine bağlayan yol çalışmalarında Beşgöz ve Aksu dereleri üzerine 2 köprü inşa edildi. Aksu Köprüsü 7 ayaklı, 16 metre genişliğinde ve 144 metre, Beşgöz Köprüsü ise 3 ayaklı 16 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda yapıldı. Böylece iki turizm merkezi arasındaki mesafe 5 dakikaya indi. Büyükşehir'in G-20'ye yönelik yol bakım ve onarım çalışmalarına 550 kişi 152 araç katıldı.
902 KİŞİ ÇALIŞTI
Büyükşehir Belediyesi, zirve için gerçekleştirdiği altyapı, peyzaj ve yol çalışmaları için 902 kişi ve 232 araçla çalıştı. Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, Altınova- Havaalanı Kavşağı, Havaalanı- Isparta Kavşağı, Kadriye Belek Kavşağı arası, Serik- Belek turizm yolu, Kadriye turizm yolu, Belek- Kadriye turizm yolunda peyzaj düzenlemesi yaptı. Refüjler yeşillendirildi, çiçeklerle donatıldı ve yeni kent mobilyaları yerleştirildi. Kavşaklar ve refüjler zirveye katılan ülkelerin bayraklarıyla süslendi.
EKİPLER HAZIR BEKLİYOR
Büyükşehir Belediyesi, olası aşırı yağışlarda olumsuz bir durum yaşanmaması için Belek bölgesinde yağmur sularının tahliyesi için 4 bin 900 metre drenaj hattı yaptı. Bölgede bulunan mevcut yağmur suyu hatlarının ve mazgalların temizliği gerçekleştirildi, tıkanıklıklar açıldı. Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) bağlı 68 personel, zirve boyunca altyapıyla ilgili sorunlara anında müdahale edecek şekilde hazırda bekleyecek. Bunun yanı sıra Fen işleri Daire Başkanlığı'ndan 46 kişi 13 araç, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'ndan 153 kişi 37 araç, Ulaşım ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı 85 kişi 30 araçla zirve öncesi ve zirve sırasına görev başında olacak.
ŞELALEYE IŞIKLANDIRMA
Tüm bu altyapı çalışmalarıyla birlikte Antalya Havalimanı'na inmek üzere gelen uçakların üzerinden geçtiği Düden Şelalesi'nin denize dökülen bölümü de ışıklandırıldı. LED teknolojisiyle ışıklandırılan şelalenin akma yoluna ve suyun düştüğü yere renk animasyonlu, LED'li aydınlatma armatürleri yerleştirildi. Ayrıca şelalenin her iki tarafında bulunan falezlere eşit sayıda yer alacak küre tipi LED armatürlerle ortaya çıkacak manzaranın çekiciliği bir kat daha artacak. Antalya'ya gelen konukların ilk olarak karşılaşacağı bu manzaranın maliyeti 1 milyon 690 bin lira oldu.
BASIN İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA
Büyükşehir Belediyesi, zirveyi takip edecek yerli ve yabancı basın mensupları için de özel bir çalışma yaptı. Gazetecilerin her türlü sorun ve ihtiyaçlarını iletebilecekleri 444 9 420 No'lu çağrı merkezi kuruldu. Zirve için Antalya'da bulunan gazeteciler bu çağrı merkezinden konaklamadan ulaşıma tüm sorularına cevap bulabilecek. Medya mensupları ayrıca servislerle istedikleri yere ulaştırılacak, Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret edebilmeleri için ören yerlerine rehberler eşliğinde turlar düzenlenecek. Bununla birlikte kent merkezinde 'Ask Me' masaları kurulacak. Üzerlerinde 'Ask Me' yazan kıyafetler bulunan görevliler, misafirlerin her türlü soru ve sorunlarıyla ilgilenecek.

FOTOĞRAFLI