Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010’da yapılan KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede bazı tanıkların soruların sızdırıldığına ilişkin beyanları da aktarıldı.
Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın hazırlayarak, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine geçen hafta gönderdiği iddianamede, beyanı özetlenen tanıklardan birisi de öğretmenlik yapan F.N.G oldu. F.N.G beyanında, lise arkadaşı olan ve iddianamede şüpheliler arasında yer almayan Arzu D. ‘nin dershanelerin deneme sınavlarında kendisinden düşük puanlar aldığını anlattı.
‘Allah zihnimi açtı’

Arzu D.’nin bir gün kendisine “Hocaefendi ‘Bizim milli eğitime girmemiz lazım, milli eğitimin suyu çıkmış. Amaca giden her yol mubahtır. Girin de nasıl girerseniz girin’ dedi” ifadelerini kullandığını anlatan F.N.G., 2010 KPSS’den sonra telefonla görüşmelerinde kendisine “Ben hiç zorlanmadım. 120 soruda 120 soruyu doğru yapmış olabilirim” dediğini aktardı. Sonuçlar açıklandıktan sonra konuştuğu Arzu D.’nin 97 aldığını söylediğini bildiren F.N.G., “Bu cevabı duyunca şok oldum. Nasıl yaptığını sordum. ‘Allah zihnimi açtı, hepsini tıkır tıkır yaptım’ dedi. Bunun üzerine ‘Kopya mı çektin diye?’ sorduğumda, bir şey söylemeden telefonu yüzüme kapattı” dedi.
‘Dershanelere dağıtılıyordu’

Tanıklardan M.E., şunları kaydetti: “Kuruma yerleştirdikleri cemaat üyelerince ÖSYM’nin yaptığı tüm sınav sorularının sınavdan önce ÖSYM’den çıkarıldığını ve bir şekilde, eğitim imamı Yusuf Rodoplu’ya ulaştırılıp onun vasıtasıyla 81 ildeki cemaat dershanelerine dağıtıldığını biliyorum. Bu nedenle genelde il birincileri, Türkiye birincileri veya derece yapanlar Fethullah Gülen’e bağlı dershanelerden, dolayısıyla okullarından çıkmaktadır. Her sene farklı ilden sınav birincilerinin çıkması sağlanmaktadır. Çünkü bir il, örneğin Ankara hep birinci çıkarırsa bu sefer İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde cemaat dershanelerine talep düşmektedir.”

Ülke Haber