Çarşamba haber gündemi artık HaberCarsamba.com'da atıyor. Çarşamba haberlerine erişmek isteyen vatandaşların takip ettiği sitede, güncel Çarşamba Haberleri ve Samsun Haberleri yer alıyor.

Yerel basının gücü her geçen gün artıyor. Çarşamba Haber sitesi Haber Çarşamba'da bu gelişimde Çarşamba halkının haber ihtiyacını gidermesi için çalışmalarını sürdürüyor. Çarşamba'dan ve Samsun'un diğer ilçelerinden en güncel haberlere ulaşabileceğiniz sitede ulusal bir çok haber de yer alıyor.

Siz de Çarşamba haberlerinden uzak kalmamak için sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip edebilir, her an Çarşamba haberlerine erişebilirsiniz.

Facebook Sayfamız: https://www.facebook.com/carsambahaberleri
Twitter Sayfamız: https://twitter.com/carsambahaberi
Google+ Sayfamız: https://plus.google.com/u/0/+Habercarsamba

ÇARŞAMBA HAKKINDA

Çarşamba, Karadeniz Bölgesi Orta Karadeniz bölümünde Samsun ilinin nüfusu bakımından 3. büyük ilçesidir. Samsun ilinin doğusunda yer alır. Batıda Tekkeköy, doğuda Terme, Güneyde Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleriyle çevrilidir. İlçe merkezi Samsun'a 36 km uzaklıktadır. Yeşilırmak'ın Çarşamba Ovası'na çıktığı yer yakınında, ırmağın iki yakasında kurulmuş olan ilçe merkezinin adıdır.

Bazı özellikleri:

- Adını aldığı Çarşamba Ovası'nın verimli topraklarının burada bulunması.
- Türkiye'nin en büyük 2 akarsuyundan biri olan Yeşilırmak'ın bu ilçeden geçiyor olması.
- Çarşamba insanlarının korkusuzluğu, mertliği ve kabadayılıklarıyla ünlü olması.
- Silah kullanma alışkanlığına rağmen okuma oranı ve bilim insanı yetiştirme oranı oldukça yüksek olan ilçedir.
- "Hekimoğlu" Çarşamba'da yaşamıştır.
- Ayvacık ilçesinin Çarşamba'dan ayrılması ile dağlık köyü kalmamıştır.

ÇARŞAMBA YEMEKLERİ
- HAMSİ BUĞULAMA
- HAMSİ TAVA
- TİRİT: Kaz eti, pirinç ve açılmış yufka ile yapılır.Çarşamba'nın milli yiyeceği olarak görülen tirit, Çarşamba'dan Samsun'un diğer bölgelerine yayılmıştır.
- KEŞKEK: Çarşamba'da genellikle düğünlerde yapılan bir yiyecektir. Buğday, tavuk ya da kuzu eti ve tereyağı ile yapılır. Düğünlerde, ev davetlerinde yapılan bir yiyecektir.Yapımı oldukça zordur, buğday ve et birbirinin içine iyice yedirilir. Yapılışı Tavuk Göğsü tatlısını andırsa da ana yemek olarak verilir. Hazmı çok ağırdır. Şeker ve kolestrol hastalarının özellikle sakınması gerekir.
- KIVRATMA: Bolca fındık ve yufka ile yapılan bir tatlı çeşididir.Bayramlarda çok yapılan yiyecekleriden biridir.
- BÜRYAN: Genelde düğünlerde yapılan sulu et yemeği türüdür.
- BAZLAMA: Bir çeşit mısır unu ekmeği dir.
- MISIR ÇORBASI: Tane mısırdan yapılan yoğurtla karıştırılarak tüketilen bir yemek.
- KARMAÇ: Mısır ekmeğinden yapılan bir çeşit yiyecektir.tereyağı,daha sıcakken mısır ekmeği ve seker karıştırılarak yapılır
- HAMUR DOLMASI : Pancar yapraklarından yapılan bir çeşit dolmadır.İçine malzeme olarak hamur konulur.Daha sonra bu dolma acı kırmızı biber ile kavrulur.
- LEPSİ:Bir tür çerkes yemeğidir.tavuktan ve dövülmüş cevizden yapılır.
- CIZLAMA:Buğday unuyla yapılan ekmek türüdür...
- POOT:Mısır unu ve tereyağ ile yapılan bir yemek türüdür.
- MALAKTO:yeşil fasulye ile yapılan içine dövülmüş ceviz,kinzi,biber atılarak yapılan daha çok yöredeki Gürcülere has bir yemek türüdür.
- BALCAN TURŞUSU:Patlıcandan yapılmış çok güzel bir turşu çeşidir
- TİLİMAN: mısır unu ve pekmezden yapılan bir tatlı türüdür.
- GAZİYEK TURŞUSU: gaziyek bitkisi ile yapılan turşu çeşididir.
- GIRÇAN GAVURMASI: Bahçe kenarlarında çıkan dikenlerin kırmızı renkli bitkisidir. Soğan ve baharatla kavrularak yapılır. Turşusuda meşhurdur.
- BASTI: Yöremizde pancar denilen karalahanadan yapılan bir yemektir.Karamanlı mh.akcatarla, hacımaslı köylerinde cok iyi ustaları vardır.Malzemeleri içinde genelde kırık kullanılır. Bazen pirinç ve buğday kullanılabilir.Bol salçalı ya da kurutulmuş acı biber ayrı bir tat verir.Kaz ve ördek dikisiyle bambaşka bir lezzet alır.