HDP'Lİ GÜVEN: CİZRE'DE DÜN 8 KİŞİ ÖLDÜ
Sokağa çıkma yasağının 7 günden bu yana devam ettiği Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşam da şiddetli çatışmalar çıktı ve sabaha kadar patlama sesleri duyuldu.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, 6 gündür ilçede olduğunu belirterek dün gece ve Cudi mahallelerinde çıkan olaylarda 1'i çocuk 8 kişinin öldüğünü ileri sürdü.
"CİZRE, BİR YÖNÜYLE GAZZE, BİR YÖNÜYLE KERBELA"
Cizre'ye gitmek üzere İdil'den dağ yolundan yürüyüşe devam eden
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yollar kesildiği için İdil'den Cizre'ye dağ yollarından geçmeye çalışırken, şunları söyledi.
"Bizim barış yürüyüşünü yapıyor olmamızın nedeni, Cizre'de çatışma ortamına huzursuzluğa son verececek bir girişmde bulunabilecek ve ordaki sivil halkı bir nebze de olsun günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir huzura kavuşturmaktır. Bunu bir kez daha ben dikkate alınmasını bekliyorum. Bir defa Cumhurbaşkanı bu konuda yanılıyor, yada yanıltılıyor. Cizre'de günün belirli günlerinde değil, 8 gündür kesintisiz bir şekilde, 24 saat sokağa çıkma yasağı var. İnsanlar cenazelerini buzlarla soğutabiliyor, çünkü defin yasak. Su bitmiş, yiyecek ekmekleri yok, yaralılar var ambulans almıyor, 8 gündür büyük bir abluka var. Bir yönüyle Gazze bir yönüyle Kerbela'ya benzetiyoruz. Bu nedenle bu ablukanın, hukuk dışı uygulamanın son bulmasını istiyoruz. Sokağa çıkma yasağı kaldırılsın, insanlar ihtiyaçlarını gidersin, cenazelerini defnetsinler. Şu anda cenezesi olan bebekler var. Arkadaşlarım orda sürekli bilgi veriyorlar, bebek cenazeler var, çocuk cenazeler var, defnedilemiyor. Sayın Cumhurbaşkan'ının özelilkle bu yönüne hassasiyetle vurgu yaparak bir kez daha düşünmesini rica ediyorum. Çünkü bizim yola düşüş nedenimiz katliamlara karşı karşıya kalan bir ilçeye gitmeye çalışıyoruz."

FOTOĞRAFLI