HAKKARİ'de, HDP ve DBP'nin de içerisinde yer aldığı 'Demokratik Halk Bileşenleri'nin düzenlediği yürüyüşye, Ankara'da meyadana gelen patlama, bölgede sürdürülen askeri ve siyasi operasyonlar protesto edildi.
DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, HDP Hakkari il Eş Başkanları Metin Besi, Zeynep Armut, DBP Hakkari il Eş Başkanları Hüsnü Raufoğlu, Nesibe Gültekin, STK temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık, ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti. Basın açıkamasının yapılacağı Bulvar Caddesi'ndeki Belediye binası önüne kadar yürüyen kalabalık adına DBP Hakkari il Eş Başkanı Hüsnü Raufoğlu açıklama yaptı. Raufoğlu, 7 Haziran seçimlerinin hazmedilemediğini ve barışa karşı savaşın devreye soktuğunu belirterek şöyle konuştu:
"Türkiye'de yaşayan tüm halkların barış, kardeşlik ve huzur içinde bir arada yaşamaları ve akan kanın durması için Ankara'da Barış Mitingi düzenleyen halka karşı gerçekleştirilen katliamda 100'ün üzerinde insanımız hayatını kaybetmiş ve yüzlercesi yaralanmıştır. Türkiye nin başkentinde tüm dünyanın gözü önünde hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan gerçekleştirilen bu katliamın tek sorumlusu AKP hükümetidir. Saldırının ardından haftalar geçmiş olmasına rağmen bilinen faillerin halen bulunamamış olması bu olayın da üstünün örtüleceğini göstermektedir."
7 Haziran seçiminden sonra özellikle Hakkari ve ilçelerinde hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan gözaltı ve operasyonların sonucuda evlerin kapıları kırılarak içeri girildiğini de ileri süren Raufoğlu, "AKP nin baskı ve tutuklamalar ile seçim ortamını kendi lehine çevirmesi amacı ile KCK nin almış olduğu eylemsizlik kararına rağmen savaşı tırmandırarak kan ve gözyaşı üzerinden sonuç alacağını düşünmesi bir çılgınlıktır" dedi.

FOTOĞRAFLI