Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, () - MANİSA'da, 23 yaşındaki Aziz Kapıl'ın düğün için aldığı mobilya ve beyaz eşyalar, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Kurban Bayramı'ndan sonra yapılacak düğün öncesinde büyük şok yaşayan Kapıl, yetkililerden yardım istedi.
Akpınar Mahallesi, 240 Sokak'taki tek katlı müstakil evde, saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın, kısa sürede büyüdü. Komşuların alevleri fark edip, haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, müdahale ederek yangını söndürdü. Yangında evdeki eşyaların büyük bölümü kullanılamaz hale geldi. Nişanlı olan ve Kurban Bayramı'ndan sonra düğün yapmak için hazırlanan inşaat işçisi Aziz Kapıl, yangını haber alarak eve geldiğinde şok oldu. Kapıl, evleriyle birlikte, düğün için yeni satın aldığı ve henüz iki taksidini ödediği çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon ve koltuk takımının da yandığını görünce büyük üzüntü yaşadı. Anne ve ve babasının küçük kardeşleriyle birlikte memleketlerine tatile gittiğini belirten Kapıl, "32 yaşındaki ağabeyim Mahmut ile işe gitmek için sabah evden çıktık. Biz evden ayrıldıktan bir saat sonra da yangın çıkmış. Komşular durumu haber verince, hemen geldik. Evde ne var ne yok yanmış. Evle birlikte eşyalar yanmış. Evdeki eşyaların da düğün için olanların da yenisini alacak gücümüz yok. Yetkililerden, bize yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.
Akpınar Mahalle Muhtarı Bişar Saknuk da taziye ziyareti için gittikleri bir evde gelen telefon ile yangından haberdar olduklarını belirtip, "Hemen olay yerine koştuk. Evde ne varsa yanmış. Neyseki kimsenin canına bir şey olmadı. Belediye başkanımızı ve yardım kuruluşlarını bu aileye destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI