Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ,(Aydın),() - AYDIN'nın Nazilli İlçesi'nde, partisinin seçim çalışmalarına katılan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, "Türkiye'nin partisi olacağız, ülkeyi bölmeyeceğiz, böldürtmeyeceğiz" dedi. 
HDP Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek ve geçtiğimiz hafta trafik kazası geçiren yeğeni Mahir Toktaş'ı Dallıca Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etmek için Nazilli'ye geldi. Yeşilyurt ve Pınarbaşı mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Sakık'a, HDP Aydın 5'inci sıra Milletvekili adayı Mehmet Nasır Subaşı, HDP Nazilli İlçe Eş Başkanı Sinan Çakmakçı ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Vatandaşlara seslenen Sakık, HDP'nin Türkiye'de barışın teminatı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin partisi olacağız, bu ülkeyi bölmeyeceğiz, böldürtmeyeceğiz. Türkiye'de ötekilerin partisi biz sadece Kürtlerinde değil, ötekiler kimlerse adı dışlanmış bir Türk, bir Türkmen, bir Laz, bir Çerkez, bir Ermeni, bir Alevi, kim ki bu topraklarda ötekileşmişse biz hepsinin partisi olduk" dedi. 
HDP HERKESİN PARTİSİ 
HDP'nin, Türkiye'de sadece Kürtlerin değil, dışlanmışların, ötekileştirilmişlerin partisi olduğunu söyleyen Sakık şöyle devam etti: "İnsanlar arasında kimlik ve inanç ayrımı yapmadan ötekileştirilenlerin hepsini parlamentoya taşıyacağız. Biz emektar arkadaşlarımızı bir kenara koyduk, 30 yıldır canını dişine takarak bu mücadelede mücadele eden arkadaşlarımıza biz ötekilerin hepsini parlamentoya taşıyacağız dedik. Sağ olsun kardeşlerimiz, arkadaşlarımız bir kenarda durdular ötekiler parlamentoya geldi. İlk kez parlamentoya bir ermeni milletvekili geldi. İlk kez parlamentoya iki tane Yezidi milletvekili geldi. İlk kez parlamentoya emekçilerden milletvekili geldi. İlk kez parlamentoya Türkmenlerden milletvekili geldi. İlk kez parlamentoya kendi kimliğiyle bir Laz geldi. Yani tüm parlamento farklı çiçeklerin parlamentosu oldu. Farklı inanç grupları geldi. Biz yola çıkarken bütün kimlikler bizim kimliğimiz, bütün inançlar başımızın üzerinde yeri var. Bütün inançlar bizim inancımız dedik." 
NEDEN BİRDEN SİLAHA SARILDINIZ? 
7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olayların sorumlusunun iktidar olduğunu söyleyen Sakık, "Dünün mağdurları bir anda zalimleştiler. 3 yıldır yapılan barış görüşmelerini, barış masasını devirerek oluk oluk kan akmaya başladı. Bunun sorumlusu mevcut siyasal iktidardır. Elinden oyuncağı alınmış bir çocuk nasıl ki evi yıkar yakar, bunlar da ellerinden iktidarları alındıkları için bütün bu ülkeyi yıkıp yakmaya başladılar. Gencecik insanlar ölmeye başladı. Daha 35 günlük bebekler ölmeye başladı. Asker ölmeye başladı, sivil ölmeye başladı, polis ölmeye başladı. Biz bu bütün ölenlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Şimdi sormak lazım. 'Ne oldu da 3 yıldır bu topraklarda barış görüşmeleri devam ediyordu da, birden silaha sarıldınız? Bunlar bu politikaları gördükleri için, nasıl iflas ettiklerini gördükleri için düğmeye basıp acımasız bir silah gibi cinayetler işlemeye başladılar" dedi.
LOJİSTİK DESTEK SAĞLADIKLARI IŞİD POLİSE KURŞUN SIKIYOR 
Ankara Garı önünde meydana gelen patlamayı iktidarın bir zamanlar lojistik destek sağladığı IŞİD'in gerçekleştirildiğini anlatan HDP'li Sakık,"Benim ülkemde, Ankara'nın göbeğinde o ana rahmi gibi büyüttüğünüz IŞİD çeteleri, o El Nusra çetelerinin gelip Ankara'nın göbeğinde yüzlerce arkadaşımızı sadece barış istedikleri için bedenleri paramparça oldu. İşte sizin iktidarınızda, sizin destek olduğunuz için onlar Ankara'nın göbeğinde cinayetler işlediler. Dün de polislerle çatışmaya girip iki polis öldürdüler ve 7 kişi de onlardan öldü. Bunlara ilk gün parlamentoda seslendik. Bunlara sahip çıkmayın, bunları besleyip büyütürseniz bunlar gelir bir gün size de saldırır. Ama bizi dinlemediniz, bugün Ankara'nın göbeğinde cinayet işliyorlar ve bugün de Diyarbakır'ın hücre evinde polise kurşunlar sıkıyorlar. Oysaki biz size söylediğimizde bizim sözümüzü dinlemediniz. Ortadoğu'yu bir kan gölüne çevirdiniz" ifadelerini kullandı.
BİZ BU TOPRAKLARDA BARIŞI BÜYÜTECEĞİZ
Çok zor bir süreçten buralara kadar geldiklerinin altını çizen Sakık, yola çıktıklarında bir avuç kadar olduklarını, ancak şimdilerde ise 6 milyon oy alarak 103 belediye başkanlığı ve 80 Milletvekili ile temsil edilen milyonlarca bir halk olduklarını açıkladı. Sakık, er ya da geç bu topraklarda barışın ve kardeşliğin sağlanacağını umut ettiğini belirterek, "Zulümlerin karşısına set çekeceğiz. Asker de ölmeyecek. Polis de ölmeyecek. Sizin iktidarlarınızı yıkacağız, yerle bir edeceğiz. Artık Türkiye'de Kürdün adresi, ötekileştirilmişlerin adresi sandık olacak. Gençler dağa gitmesin, ölüm olmasın işte onun içindir ki sandığı önemsiyoruz. Demokratik siyaseti önemsiyoruz ki ölüm olmasın. Biz bu topraklarda barışı büyüteceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI