Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Konutları yanına yaptırılan Mavi Çarşı’da incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazolğu, çarşının Osmanlı Mimarisiyle yapıldığını ve tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Şahinbey Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırdığı ve 2 bin 340 konutun hak sahiplerine teslim edildiği Mavikent Konutlarını ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, burada yaşayan insanların rahat alışveriş yapabilmesi ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yaptırılan Mavi Çarşı inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Mavi Çarşı inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu, Mavikent Konutlarında yaklaşık 12 bin kişinin yaşayacağını belirterek, “Burada yaşayacak nüfus Araban, Karkamış ve Yavuzeli ilçelerinden daha büyük bir nüfus sayına denk geliyor. Bu mahallenin ihtiyacı olan okul, cami, çarşı gibi kamu alanlarını tamamlamaya başladık. İlkokulumuzun inşaatı şu anda tamamlandı. Camimizin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı alt katı ibadete açıldı” dedi.
BAŞKAN TAHMAZOĞLU:”ÇARŞIMIZ HAYIRLI OLSUN”
Mavikent’te yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesi için Mavi Çarşı’yı yaptıklarını aktaran Başkan Mehmet Tahmazoğlu şöyle konuştu:
“Bu bölgede, ihtiyaç duyulan, somun fırını, pide fırını, market, kasap, kuaför, kırtasiye, tuhafiye gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çarşı yapımına başlamıştık. Bu çarşımız tamamlanmak üzere artık son rötuşları yapılıyor. Burada ihtiyaç duyulan her şey bu Osmanlı usulü çarşımızda yer alacak. Biz Maviçarşı’yı sadece bir çarşı olarak değil güzel bir eser olarak görüyoruz. Çarşımızın ortasında geniş bir avlu olacak ve vatandaşlarımız bu avluda rahat rahat oturarak vakit geçirecek, çay içecek, dinlenecek. Çarşımız çok kısa bir sürede hizmete girecek. Ben Mavikent Çarşımızın, Mavikent Mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”