KARABÜK (AA) - Karabük'te "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan polis memurunun, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti.

Alınan bilgiye göre, "bölücü terör örgütü PKK'ya sempatisi olanları ve marjinal öğrenci gruplarını örgütlediği" iddia edilen polis memuru S.S'nin, dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine savcılık, üst mahkemeye itirazda bulundu.

"Paralel Devlet Yapılanması"nın Trabzon ve Ordu'daki okullarında 2008-2011'de öğretmenlik yapmasının ardından emniyet teşkilatında polis memuru olarak çalışmaya başladığı ileri sürülen S.S. hakkında valilikçe de soruşturma açıldı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinden 13 ay önce çevik kuvvet şubesine atanan polis memurunun açığa alınmasına yönelik de gerekli işlemlerin başlatıldığı, Emniyet Genel Müdürlüğünden iddiaların incelenmesi için müfettiş talep edildiği belirtildi. 

Teknik takibe takılan şüphelinin, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası terör örgütü PKK'ya sempatisi olanlar ve marjinal öğrenci gruplarıyla sosyal medyada yazıştığı ve "30-40 kişinin toplanıp basın açıklaması" yapması için yönlendirmede bulunduğu ileri sürüldü.

Zanlının, "Paralel Devlet Yapılanması"ndan emir alıp almadığı konusunun da araştırıldığı öğrenildi.

S.S, bölücü terör örgütü PKK'ya sempatisi olanları ve marjinal öğrenci gruplarını örgütlediği iddiasıyla dün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.