BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde, hafta sonu çıkan yangında küle dönen 50 hektarlık orman alanının yeniden ağaçlandırılması için Vali Münir Karaloğlu’nun sosyal medyadan yaptığı 'Bursa İçin Bir Fidan Dik' çağrısı büyük ilgi gördü. Kampanyaya dönüşen çağrıya en büyük desteği öğrenciler adına 62 bin 500, personel adına da 7 bin 500 fidan dikileceğini açıklayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay verdi. Yanan bölgelerin imara açılacağı endişelerine de yanıt veren Vali Karaloğlu, "Bu bölge orman arazisi ve tamamı Hazine’ye ait. Özel mülkiyet yok. Dolayısıyla bölgenin imara açılması söz konusu bile olamaz" dedi.
Merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında cumartesi öğleden sonra başlayan daha sonra şiddetli poyrazın etkisiyle Mudanya’nın Göynüklü, Çağrışan ile Gündoğdu Köyü'nün ormanlık alanlarına yayıldıktan sonra yangın Pazar günü sabaha karşı söndürüldü. Yangında 50 hektarlık kızıl çam ormanı küle döndü.
Yangının çıkış nedeninin bulunması için soruşturma sürdürüldüğünü ve henüz sabotaj türü bir bulguya rastlanmadığını kaydeden Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun dün sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı 'Bursa İçin Bir Fidan Dik' çağrısı kampanyaya dönüştü. 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’dan Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne sivil toplum kuruluşlarından muhtarlara kadar toplumun değişik kesimlerinden yankı bulan kampanyaya en büyük desteği Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaptı. Prof. Dr. Ulcay, öğrenciler adına 62 bin 500, personel adına da 7 bin 500 fidan dikileceğini sosyal medya hesabından açıkladı. Vali Karaloğlu, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, Facebook, Twitter, telefon, yüzyüze yapılan kampanyaya katılım başvurularının kayıt altına alındığını bildirdi. Bu konuda bir ekip görevlendirildiğini de kaydeden Vali Karaloğlu, fidanların temininden toprakla buluşmasına kadar her konuda çalışma başlatıldığını söyledi. Bir hafta içinde kampanyanın tüm detayları düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacağını da kaydeden Vali Karaloğlu, "Orman teşkilatı bölgeyi bir hafta içinde ağaçlandırabilecek imkanlara sahip ancak bu konuda toplumun duyarlılığını arttırmak için çağrıyı yaptım" dedi. Yangının sonrası bölgenin imara açılmasıyla ilgili endişelerine de yanıt veren Karaloğlu, şöyle konuştu:
"Bu bölge orman arazisi ve tamamı Hazine’ye ait. Özel mülkiyet yok. Dolayısıyla bölgenin imara açılması söz konusu bile olamaz. Bölge yeniden orman olacak. Yasalarımızı bilmeyenler bu tür yorumlar yapıyor. Orman arazisine ancak kaçak yapı inşa edilebilir. Onun da tepesine Büyükşehir biner."
Yangının verdiği zararın acı görüntüleri de ortaya çıkmaya başladı. Yangında 50 hektarlık ormanlık alanda yaşayan canlıların da alevlerden kaçamadığı bölgede oturanlar tarafından görüntülenerek, sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

FOTOĞRAFLI