Saruhanlı Belediyesi tarafından düzenlenen futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tenis, cimnastik, taekwondo ve judo dallarında bin öğrencinin eğitim göreceği yaz spor okulları açıldı.
Belediye Sosyal Aktivite Merkezindeki halı sahada düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Aydın, Mustafa Ercan Bilgiç, Saruhanlı Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Çımat, Saruhanlı Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Mutlu Çamlıyer, öğrenciler ve aileler katıldı.
İki ay sürecek olan yaz spor okulunun açılışı öncesi öğrencilere forma ile şapka dağıtıldı ve günlük beslenme listesi verildi. Öğrenciler daha sonra açılış ve toplu fotoğraf çekimi için halı sahada toplandı.
Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, burada yaptığı konuşmada Belediye olarak hayata geçirecekleri projeleri çocuklar ve gençleri de düşünerek tasarladıklarını, bu bakımdan ilçeye parklar, yüzme havuzları ve spor sahaları kazandırdıklarını kaydetti. Yaralı şöyle dedi:
“Bu yıl kurs sayımızı daha da artırdık. Çocuklarımız burada sadece sporu değil, ahlak, kültür, disiplin ve toplumla iç içe yaşamayı da öğrenecek. Bunun yanı sıra çocuklarımızın beslenmelerine de önem veriyoruz. Kendilerine yaz ayı boyunca tüketecekleri yemeklerin listesini verdik. Sağlıklı, sportmen ve kültürlü gençler yetiştireceğiz. Bizim Saruhanlı için, çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük hayallerimiz vardı. Bunları da başardık. 10 yıl içinde şehir stadımızı ayağa kaldırdık. Daha sonra Saruhanlı’nın göz bebeği haline gelen Sosyal Aktivite Merkezi’ni kurduk. Spor sahaları, yüzme havuzları açtık. Geçen yıl da yeni bir Kapalı Spor salonu yaptık.
Bu tesislerin benzerini mahallelerimizde hayata geçirmeye başladık. Geçtiğimiz 4 ay içinde Gümülceli ve Taşdibi mahallemiz ile ilçe merkezinde ki Anadolu Lisesi’nin bahçesinde birer halı saha hayata geçirdik. Şu anda Mütevelli mahallemizde bir halı saha yapıyoruz. Bunun ardından Koldere, Halitpaşa ve Nuriye mahallemize halı saha yapılmasını programa aldık. Bunları da kısa sürede yapacak ve hizmete sunacağız.”
Saruhanlı Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Mutlu Çamlıyer ise bu yaz spor okulunda yaklaşık bin öğrencinin eğitim göreceğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Gün geçtikçe büyüyoruz, büyük bir aileyiz. Bu işe futbol ile başladık, bu yıl kurs sayımızı çoğalttık. Bütün spor dallarını destekliyoruz. Spor bir eğitimdir. Sporun dışında sosyal ve kültürel geziler, kitap okuma günleri ve aile piknikleri düzenleyerek birlik beraberlik ruhumuzu çocuklarımıza aşılayacağız. Ayrıca mahallelerimizde futbol okulları açtık. İlk etapta Halitpaşa, Koldere, Mütevelli, İshakçelebi ve Hacırahmanlı mahallelerimizde çalışmalara başladık. Zaman içinde bu çalışmalarımızı tüm mahallelerde hayata geçireceğiz. Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı’ya teşekkür ediyoruz.”
Törendeki konuşmaların ardından günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekimleri yapıldı. Başkan Yaralı daha sonra öğrencilerle sohbet etti ve penaltı atışı yaptı.