İZMİR'de yaşanan stat sıkıntısı yüzünden 2015-16 sezonundaki tüm iç saha maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamayı kararlaştıran Göztepe, ligin ilk haftasında fikstür gereği ev sahibi olduğu Elazığspor randevusunu da deplasmana aldırdı. Müsabakanın Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanması için Elazığspor yönetimi ile yaptıkları görüşmeden olumlu yanıt alan yönetim Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden de onay aldığı öğrenildi.
Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki zemin yenileme çalışmaları bitmediği için maçı Denizli'de oynamayı planladıklarını ancak Denizlispor ve Altınordu'nin da ilk hafta Denizli Atatürk Stadı'nı kullanacağını belirten Sportif CEO Barış Güçlü, "Stat 3 maçı kaldırmayabilir. Bu yüzden ilk hafta Elazığ'a gideceğiz, ikinci yarının ilk haftasında da biz Elazığspor'u konuk edeceğiz. TFF teklifimize sıcak baktı. Bir iki gün içinde kesinlik kazanacak" diye konuştu.
VALİ TOPRAK TESİSLERİ İNCELEDİ
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka'nın yeni stadının inşa edileceği eski İlçe Stadı'ndaki denetlemenin ardından bu kez Göztepe için planlanan 15 bin kişilik stadın yapılacağı Gürsel Aksel Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Ödeneği çıkan tesisin 37 bin metrekare alana inşa edileceğini dile getiren Vali Toprak, stat kapasitesi için, "37 bin metrekareye en fazla kaç seyirci kapasitesi sığıyorsa bu kapasiteye çıkılması ve inşaatın bir an önce başlaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedirö dedi.

FOTOĞRAF