Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, meme gelişimi sorununun psikolojik sıkıntılara ve özgüven eksikliğine yol açabileceğini belirterek, memeleri küçük olan kadınların, son jenerasyon olan meme büyütme işlemlerini çok rahatlıkla yaptırabileceklerini söyledi.
Genç kızlarda meme gelişiminin son derece önemli olduğuna vurgu yapan FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, “Memeler, kadınların vücuttaki kadınlık algısının oluşmasındaki en temel organlarıdır. 18 yaşına kadar genç bir kızın memesi gelişmemişse bunu mutlaka estetik cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi gerekir. Kadınlarda meme yokluğu sadece fiziksel olarak eksiklik oluşturmaz. Aynı zamanda genç kızlarda psikolojik olarak ciddi sorunlar ve özgüven eksikliği oluşturur. Kadınların normal günlük yaşantıların, okul yaşantılarında, akademik çalışmalarında mutlaka bir eksiklik kaynağı olarak kendini gösterir. İçe kapanık, sosyal yönden kendini kısıtlayan, sportif aktivitelere katılmada kendini geri çeken, kendine güveni azalmış olarak ortaya çıkarlar. Bu yüzden meme gelişimi eksik olmuş veya hiç gelişmemiş olan genç kızların mutlaka estetik cerrahi yöntemleriyle memelerine kavuşmaları gerekir” dedi.
"MEMELERİNİZİ SİLİKONLARLA BÜYÜTÜN"
Meme büyütmede iki önerisinin olduğunu ifade eden Akbaş, “Bunlara bizim önerdiğimiz iki yöntem var. Bunlardan bir tanesi silikonlarla memelerin büyütülmesi, bir diğeri de yağ enjeksiyonlarıdır. Yani kendi bedeninden alınan yağ dokusu ile memelerin büyütülmesidir. Fakat günümüzdeki altın standart ise silikonlarla meme büyütülmesidir. Yağ dokusu ile meme büyütülme olayı ise, ancak sınırlı olgularda önerilebilir. Birinci önerebileceğimiz işlem ise, son jenerasyon olan silikonla yapılan meme büyütme işlemleridir. Önerimiz, bir kadında doğumsal olarak veya herhangi bir hasta olmaksızın meme gelişimi olmamışsa ve genç bir kız bundan rahatsızlık duyuyorsa, mutlaka ve mutlaka ameliyat ile memesine kavuşmalıdır. Operasyon son derece kolaydır. Yaklaşık 1 saatlik bir operasyonla o bedene uygun bir meme plastik cerrahi yöntemleriyle kavuşturulur. Ameliyat sonrası o genç kız kendini çok daha iyi hisseder. Bazı kadınlarda ise, meme gelişimi vardır. Fakat hamilelik sonrası küçülme şeklinde kendini gösterebilir. Bu gibi durumlarda kadınlarda beden algısı bozulur. Onların psikolojik ve fiziksel açıdan etkilenmesine neden olur. Bu durumlarda da meme silikonlarıyla o göğüslerin normal formuna getirilmesi mümkündür. Meme büyütme ameliyatları mutlaka estetik plastik cerrahları tarafından yapılmalıdır. Ameliyat sonrası birkaç günlük süre içersinde normal hayata tekrar dönmek mümkündür. Ameliyatın riskleri tecrübeli ellerde yapılınca yok derecek kadar azdır. Meme bir kadında en önemli organlardan bir tanesidir. Memenin küçük ve şeklinin yetersiz olması kadını rahatsız ediyorsa bunun mutlaka tedavi edilmesi gerekir” diye konuştu.
Ailelere ve eşlere de tavsiyelerde bulunan Akbaş, “Kızlarının böyle bir rahatsızlığı varsa. O rahatsızlığın üzerini örtmeye, onu baskılamaya çalışmasınlar. Çünkü o genç kızın gerçekten kadınlık duygularını çok büyük bir zafiyete uğratır. O genç kız evlenmeyi dahi düşünmeyecek kadar kendini eksik görebilir. Eşlere de tavsiyemiz, eşlerini anlamakta zorlanabilir. Eşlerini desteklesinler. Bu konuda bir eksiklik görürlerse, eşlerinin ameliyat olmalarını desteklesinler” şeklinde konuştu.