TRABZONSPOR’da zirve yolunda iç sahada puan kaybetmek istemeyen teknik direktör Şota Arveladze’nin hesabı henüz 5’inci haftada şaştı. Avni Aker’de oynadığı 3 maçta tam 5 puan bırakan bordo mavililer, deplasmandaki iki maçı ise kayıpsız atlattı.
Sezon başında, şampiyonluk yarışı yapmak için iç saha maçlarını kayıpsız geçmek zorunda olduklarını belirten Trabzonspor Teknik direktörü Şota Arveladze, seyircilere de seslenerek, "Bizim zamanımızda iç sahadaki maçları seyirci alıyordu. Bizi adeta arkamızdan iterek son ana kadar maça asılmamızı sağlıyorlardı. Bu sezon da aynı şeyi bekliyoruz. İç saha maçlarında bizi desteklesinler, deplasman maçlarını ben hallederim” ifadelerini kullanmıştı. Avni Aker’de sezona 1-0’lık Bursaspor galibiyetiyle başlayan Trabzonspor, Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak 2 puan kaybetti.
Son olarak geçen Cumartesi günü de Galatasaray’a 1-0 mağlup olan bordo mavililer böylece ilk 3 maçta bir galibiyet, bir mağlubiyet ve bir beraberlikle Avni Aker’de tam 5 puan bırakarak, zirve yarışında yara aldı.
DEPLASMANDA KAYIP YOK
İç sahadaki kayıplara karşılık Trabzonspor deplasmanda oynadığı iki zor maçı da kayıpsız geçmeyi başardı. Beşiktaş’ı 2-1, Kayserispor’u da 1-0 mağlup eden bordo mavililer 6 puan alarak bir bakıma Avni Aker’deki kayıplarını telafi etti.
HAZIRLIKLAR SÜRECEK
Trabzonspor, bir günlük iznin ardından deplasmanda oynayacağı Osmanlıspor maçı hazırlıklarına yarın akşam 18.00’de yapacağı antrenmanla yeniden başlayacak.