Maliye Bakanı Naci Ağbal CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı:

 
Düşük fiyatlı araçlarda verginin daha düşük olmasına ilişkin bir düzenleme olacak. Elektrikli araçlarla ilgili bir düzenleme yaptık.
 
Otomotiv sektörü ile karşılıklı görüşüyoruz. Yakın bir zamanda sistemi toptan değiştirecek.
 
Birçok çalışmamız hazır 2017 yılında böyle bir çalışmayı yapmayı ben istiyorum. Uzun süredir üzerinde çalışılıyor. Sektörün de bizimle ortak bakışları var.
 
Şu anda bedelli askerlik gibi bir çalışma yok.
 

Yasal düzenlemeyi meclis kapanmadan önce yaptık. Ocak 2017’de başlayacak. 45 yaşından gün almamış vatandaşlarımız işe girdiklerinde 2 aylık süreyle kendilerinden BES sigortası kesilecek. Kesilen para BES hesabına yatırılacak.
 
Kendi parasını kendi adına bir banka hesabında tutuyoruz. Vatandaşımız 2 aylık kesintiden sonra teşekkür ederim ben böyle tasarruf yapmak istemiyorum diyebilir.
 
Hiçbir kaybı olmayacak vatandaşın. Son yıllarda önemli bir atılım gösterdik. Otomatik katılıma dayalı BES de bir çok ülkede başarıyla uygulandı. Vatandaşımız böyle bir uygulamaya başlayınca kendiliğinden sistemden çıkmıyor.
 
Kimsenin parası kesilip alınmayacak. Burada BES’te sizin paranız sizin adınıza sizin olmaya devam eden o para 2 ay üst üste bir bankanın BES hesabında duruyor. 3. ayda isteyen çıkar.