Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR/ VAN, () -ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası'nın nöbet kulübesine PKK'lı teröristlerce şehit edilen 20 yaşındaki Er Abdulhalik Araz, Van'da tören düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.
Van'ın Ali Paşa Mahallesi'nde bulunan Yukarı Norşin Cami'nde düzenlenen şehit törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba İlçesi Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, askerler ve ailesi katıldı.
Şehit Er Abdulhalik Araz'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra camiye getirildiği sırada yakınları tabuta sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Öğle namazının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından canaze namazı kıldırılıp, dua edildi. Gözyaşlarına boğulan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Sami Araz ise Bakan Mehdi Eker tarafından teselli edilmeye çalışıldı.
Yapılan caneze töreninin ardından Şehit Er Abdulhalik Araz'ın cenezesi Bakan Eker ve törene katılanlar tarafından yine bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Akköprü Mezarlığı'ndaki Şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.
Yukarı Norşin Camisi'nde cenazenin alınmasının ardından yaklaşık 10 kişilik bir grup 'barış istiyoruz' diye bağırırken, başka bir grup da 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

FOTOĞRAFLI