Küçükçekmece Belediyesi, madde bağımlılığına dikkat çekmek için hazırladığı özel prodüksiyonlarda birçok ünlü ismi bir araya getirdi.
Küçükçekmece Belediyesi madde bağımlılığıyla savaş konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediye, bu anlamda birçok ünlü ismi başta kısa film ve kamu spotu olmak üzere özel prodüksiyonlarda bir araya getirdi.
Evlatları uyuşturucudan hayatını kaybeden anne-babaların acı feryadını herkese duyurmayı ve tehlikeli maddelerin kucağından genç nesli kurtarmayı amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi, madde bağımlılığı konulu birer belgesel, kısa film ve kamu spotu hazırladı. ‘Temiz Okul Temiz Toplum Projesi’ kapsamında hazırlanan filmler ulusal ve yerel birçok TV kanalında yayınlanacak. Okullarda ve çeşitli merkezlerde gösterime girecek.
“ÇOCUKLARIN ARASINA GİREN KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERE DİKKAT!”
Ebeveynlerin sadece çocuklarının dersleri ya da karneleriyle ilgilenmemelerini öğütleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Çocuklarımızın arasına kötü niyetli kişiler giriyor ve biz bunun farkına varamıyoruz. Bu proje ile inşallah bunun önüne geçmiş olacağız. Çocuklarımızı bu kötü niyetli kişilere kaptırmayacağız. Başta sevgili çocuklarımız olmak üzere kamuoyunu aydınlatacağız” diye konuştu.
Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü eğitmenlerinin konuşmalarının da yer aldığı projede ayrıca Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Bülent Zülfikar, ünlü sunucular Aynur Ayaz ve Ece Pirim’in de aralarında olduğu birçok ünlü isim yer aldı.
Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya da madde bağımlılığı konusunda sadece emniyete, kaymakamlığa yani resmi kurumlara görev düşmediğini, birey olarak herkese görev düştüğünü söyledi.
“KURTULUŞ YOLUNDA BİR ŞANSIMIZ DAHA VAR”
Çalışmalarda madde bağımlıları ile yapılan çarpıcı röportajlara da yer verilirken, hepsinin verdiği önemli mesaj ise, “Bir kereden bir şey olmaz dedim. Sadece meraktan başladım. Sonra aldığım doz kafa yapmamaya başladı. Zamanla daha çok aldım. Ancak hiçbir zaman çaresiz değiliz. Her zaman bir şans daha vardır. Önemli olan o şansı değerlendirmek” oldu.