Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları internet sitesinden uyardı. Yapılan açıklamada, "İzmir meteoroloji radarı ve meteoroloji uydusundan alınan son görüntüler ile yapılan değerlendirmelere göre, önümüzdeki altı saat içinde, İzmir’in kuzey ilçeleri Foça, Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık, Çanakkale’nin güney ve doğu ilçeler Ayvacık, Bayramiç, Çan ve Yenice’de kuvvetli, Edremit körfezi çevrelerinde Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, İvrindi çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Ayrıca Cuma günü Denizli’nin de yağışların etkisi altına girmesinin beklendiği kaydedildi. Yağışların özellikle Çameli, Beyağaç, Acıpayam, Kale, Tavas ve Serinhisar ilçelerinin de içinde bulunduğu güney kesimlerinde etkili olacağı belirtildi.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe de, yapılan meteorolojik uyarının ardından başta eğitim kurumları olmak üzere vatandaşlara da uyarılarda bulundu.