Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği New York’ta ABD Başkanı Barack Obama’nın ev sahipliğinde düzenlenen Barışın korunması Liderler Zirvesi’ne katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama’nın girişimi ve ev sahipliğinde BM’de düzenlenen “Barışın korunması Liderler Zirvesi” ne katıldı. Zirve oturumu öncesi düzenlenen liderler yemeğinde Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Davutoğlu, muhataplarıyla başta Suriye’deki durum olmak üzere bölgesel güvenlik ve istikrar konularında görüş alışverişinde bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zirve’de liderlere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında BM barışı koruma harekatlarına katkıları bakımında 22 ‘inci sırada bulunan Türkiye’nin yaklaşım ve katkılarını anlatan bir konuşma yaptı. Davutoğlu konuşması sırasında Afrika’da Mali MINUSMa ve MINUSCA misyonlarında 5 karargah subayı ve 1 askeri kargo uçağı kapsamında yeni taahhütleri açıkladı.
Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıya uğrayan Şanlıurfa Belediye Başkanı ile New York’taki BM temasları sırasında görüşerek saldırıyla ilgili bilgi aldığı ve “Geçmiş olsun” dileklerini ilettiği öğrenildi.
-POOL-