Sevdamız Samsun Platformu, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kürtün Çayı’nın etrafını imara açılmak istenmesine tepki göstererek, "Dere yatağının etrafını imara açmak ne kadar mantıklı?" dedi. 

"GEREKEN DERSLER ÇIKARILMADI"

Sevdamız Samsun Platformu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Güzel ülkemizin, tüm dünyanın Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinden dolayı içi yanarken şehrimizde yaşanan gelişmeler üzüntümüze üzüntü katmaya devam ediyor. 10 binlerce insan depremde göçük altında kalarak canından olurken Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kürtün Çayı’nın etrafını imara açma çabalarına kayıtsız kalamazdık. Depreme karşı alınmayan önlemlerden dolayı yıkılan binalarda canlar yitip giderken, dere yatağının etrafını imara açmak ne kadar mantıklı? Ülke genelinde yıllarca yaşanan deprem felaketlerinden hala gereken dersler çıkartılmadı. Ayrıca daha Kahramanmaraş depreminin acısı içimizi yakarken, belediyede imar çalışması yapılması hatta bunu Kürtün Çayı üzerinde olması yaralara tuz basmaktan başka bir şey değildir. Sevdamız Samsun Genel Merkezi olarak konuyla ilgili en kısa sürede yetkililerden bir açıklama bekliyoruz.

KÜRTÜN ÇAYI TEHLİKESİ 

Samsun’da farklı tarihlerde meydana gelen sağanak yağışlar sonrasında Atakum’da Kürtün Çayı’nın taşması sonucu evler ve meyve bahçeleri sular altında kalmıştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.